Az új Renault Kangoo Rapid világpremierje nem csak a kimagasló designja és a legmodernebb technológiák miatt tűnt fel. Hogy milyen szerepet játszik itt a Sortimo SR5 rendszere, olvassa el ebben a cikkben! 

A Renault ezen a sajtókonferencián az új Kangoo Rapid kishaszonjárművét mutatta be, amit megcsodált a közönség: a Kangoo Rapid nem csak része az új e-flottának, hanem a francia autógyártó ezzel az elektromos kishaszonjárművek területén megszerzett európai piacvezető szerepét erősíti. Egy abszolút highlight volt az „Szezám tárulj a Renault”-tól.

Így hívják az új Kangoonál mostantól a „szezám nyílj ki” kifejezést, mert a Renault Kangoo Rapid a legszélesebb oldalajtó raktérnyitással rendelkezik a kompakt kisteherautók osztályában. Ez úgy válik lehetővé, hogy hiányzik a B-oszlop. Az innovatív raktérnyitás kétszer olyan széles, mint eddig (1,45 m), és az oldalsó berakodást a korábbinál sokkal egyszerűbbé teszi.

Ez mégsem minden: ahogy Jean-Louis Wiedemann, a Renault Értékesítési és marketing igazgatója kinyitja a Kangoo szezámját az LCV show-n, megjelenik a szezám mögött egy további innováció: a Sortimo által kifejlesztett SR5 forgó állványrendszer.

Járműberendezés – az INNOVÁCIÓ a kisteherautóban

A show-járműben megtalálható konstrukció a piacon jelenleg abszolút egyedülálló, és teljesen új lehetőségeket mutat a hatékony raktérkihasználás és az ergonómiai hozzáférés területén. Ezt a Kangoo Rapid B-oszlopának a megszüntetése teszi lehetővé.

Egy haszonjármű járműberendezésének ismert, rendszeres kiépítéséhez, ahol mind jobb, mind bal oldalon egy-egy állvány található, a Kangoo Rapidnál egy harmadik állvánnyal – az SR5 forgó állvánnyal – bővül. Ez csavarkötéssel közvetlenül az utasfülke mögötti elválasztórácson kerül elhelyezésre. 

A forgó állvány konstrukciójában a kihívás abban volt, hogy egy egyszerű forgó mechanizmust kellett fejleszteni, amely egy biztonságos és megbízható polc rögzítést garantál az utazás alatt. Ebben a Sortimonál az ütközési tesztek sokéves tapasztalatából és gyakorlatából tudtunk profitálni. 

Négy biztosítókaron keresztül – az elválasztórács felső és alsó részén a járműpadló karos zárján keresztül, valamint a felső polcrészen egy biztonsági hevederrel lehet rögzíteni az utazás alatt. Csak amikor mind a négy zár oldásra került, tudjuk a polcot könnyedén, mindössze egy kézzel elfordítani.

Ahogy a felhasználás helyére érünk, az utasülést előre hajtjuk. Néhány fogással a forgó állvány kioldható a rögzítéséből. Az elválasztórács összehajtható mechanizmusa egyszerűen felhajtható, és abba a pozícióba forgatható, amelyben a tartalomra közvetlenül hozzáférünk kívülről.

A tevékenység befejezése után a forgó állvány a tovább utazás előtt ismét a kiindulási helyzetbe hajtható, majd végül rögzíthető. A négy biztonsági berendezés arról gondoskodik, hogy az állvány utazás alatt rögzítve maradjon. 

Nézze meg az SR5 forgó állvány élő prezentációját, amely a Renault LCV -Show-ján készült:

Természetesen az SR5 forgó állvány a vevők igényeinek megfelelően BOXX-okkal, fiókokkal vagy polcokkal tetszés szerint felszerelhető.

Többletértékek a kisiparosoknak

A nagyfelületű hozzáférés az oldalajtón keresztül a raktér tartalmához teljesen új lehetőségeket kínál az iparosoknak és a szerviz technikusoknak, akik alapvetően egy kompakt haszonjármű felé hajlanának, de a hiányzó raktér miatt mégis egy nagyobb járművet kell megvásárolniuk. Az innovatív SR5-nek köszönhetően a Kangoo Rapid hasonló raktér kapacitásokkal rendelkezik, mint pl. a nagyobb Trafic.

A Renault Kangoo Rapid az SR5 forgóállvánnyal együtt emellett az összes iparosnak alkalmas, akik sok anyagot szállítanak, és a napi munkában állandóan hozzá kell, hogy ezekhez férjenek, mint pl. a vízvezetékszerelők vagy a villanyszerelők, de ugyanúgy a karbantartók vagy a létesítmény építők.

Az iparosok és szerviz technikusok ezen az innovatív megoldásból több előnyt tudnak húzni:

  • Közvetlen hozzáférés: a kívülről történő közvetlen hozzáférés elsősorban ergonómiailag előnyös a felhasználó számára, mivel a rotációs funkció révén nem kell bemenni a járműbe, hogy az állvány tartalmához hozzá lehessen férni. 
  • Biztos hozzáférés: különösen a belvárosi részekben vagy a sokak által használt utcákon gondoskodik a hozzáférésről az oldalajtó révén egy laza és biztonságos munkáról közvetlenül a járművön. 
  • Egyszerű kezelés: a forgó állvány pozícionálása kevés megfogást igényel, és máris a megfelelő pozícióba hozhatjuk. 
  • Maximális térkihasználás: A haszonjárművek hagyományos kialakításával ellentétben, ahol jobb és bal oldalt 1-1 állvány található, a Renault Kangoo Rapid az 1 m széles forgó állvány integrálásával 60 %-kal több helyet biztosít a raktérben. Így a rendelkezésre álló hely a kompakt kisteherjárműben optimálisan kihasználható. Ezen a ponton egészen egyértelműek az SR5 előnyei, mert egy harmadik állvány hátsó térben történő elhelyezése ellenére még mindig elegendő hely marad a rakodótérben, így akár egy euroraklap is elhelyezhető.
  • Biztonság a személyzetnek: Az új Renault Kangoo Rapidot úgy fejlesztették, hogy a benn ülők egy ütközés esetén is maximálisan védve vannak.
  • Pénzügyi plusz pont: A „szezám nyílj ki” funkciónak és az integrált rotációs állványnak köszönhetően a Renault Kangoo Rapid egy nagy haszonjármű rakterével rendelkezik, ugyanakkor az ára egy kis haszonjármű árának felel meg.

Sortimo megoldások a Renault Kangoo Rapidhoz

A Renault Kangoo Rapid piaci bevezetése 2021 júniusára van előjegyezve. Hogy a Renault Kangoo Rapid Sortimo SR5 forgóállvánnyal lesz-e kapható, időben értesítjük Önt az ismert kommunikációs csatornákon keresztül. Jelentkezzen be a hírlevelünkre, hogy a legfontosabb információkat megoszthassuk Önnel.

Azt viszont biztosan állíthatunk, hogy a Renault Rapid eladásának indulásakor már megoldásokat fogunk kínálni a padló és falborításra, emellett szakmaspecifikus járműberendezési tervekkel is rendelkezni fogunk.  A Renaulthoz fűződő jó kapcsolatunk révén jól fel vagyunk készülve a kérdéseikre akár akkor is, ha egyedi speciális megoldásokról lesz szó. 

Ajánlatkérés űrlap.