Az új Renault Kangoo Rapid világpremierje nem csak a kimagasló dizájnja és a legmodernebb technológiák alkalmazása miatt aratott világszenzációt. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen szerepet játszott a bemutató során a Sortimo SR5 rendszere, 

A Renault ezen a sajtókonferencián az új Kangoo Rapid kishaszonjárművét mutatta be, amit megcsodált a közönség: a Kangoo Rapid nem csupán új tagja az e-flottának, hanem a francia autógyártó ezzel a tisztán elektromos meghajtású kishaszonjárművek területén megszerzett európai piacvezető szerepét erősíti. A bemutató csúcspontja az úgynevezett „Open Sesame”, azaz „Szezám tárulj” fantázianévre hallgató Renault megoldás.

Mától kezdve az új Kangoo Rapid-nál lehet alkalmazni az „Open Sesame” kifejezést, ugyanis a Renault Kangoo Rapid a legszélesebb oldalsó raktérnyílással rendelkezik a kompakt kisteherautók osztályában. Mindezt a B-oszlop elhagyásával tette lehetővé a Renault. Az innovatív raktérnyitás kétszer olyan széles, mint eddig (1,45 m), ezáltal az oldalajtótól történő rakodást a korábbinál sokkal egyszerűbbé teszi.

Itt azonban nem ért véget a bemutatón a meglepetések száma, épp ellenkezőleg. Ahogy Jean-Louis Wiedemann, a Renault értékesítési és marketing igazgatója kinyitotta a Kangoo oldalajtaját az LCV show-n, az úgynevezett szezám mögött megjelent egy további innováció: a Sortimo által kifejlesztett SR5 kifordítható állványrendszer.

Járműberendezés a köbön – az INNOVÁCIÓ a kisteherautóban

A bemutatóautóban megtalálható konstrukció a piacon jelenleg abszolút egyedülálló, és teljesen új lehetőségeket mutat a hatékony raktérkihasználás és az ergonómiai hozzáférés területén. Ezt a Kangoo B-oszlopának az elhagyása teszi lehetővé.

A hagyományosnak, megszokottnak nevezhető bal és jobb oldalon található állványrendszer ebben az esetben egy harmadik állvánnyal – az SR5 kifordítható állvánnyal – egészül ki. A speciális forgó állvány 4 ponton rögzül, így maximálisan biztonságos az alkalmazása.

A forgó állvány konstrukciójában a kihívást az jelentette, hogy egy egyszerűen használható forgó mechanizmust kellett fejleszteni, amely biztonságos és megbízható állvány rögzítést garantál menet közben. Ebben a Sortimo-nál az ütközési tesztek sokéves tapasztalatából és gyakorlatából tudtunk profitálni.

Négy biztosítókaron keresztül – az elválasztórács felső és alsó részén a járműpadló karos zárján keresztül, valamint a felső polcrészen egy biztonsági hevederrel lehet rögzíteni az utazás alatt. Amikor mind a négy zárat kioldjuk, a polcot könnyedén, egy kézzel tudjuk kiforgatni, így az állványon található eszközöket pillanatok alatt el tudjuk érni.

Amint a munkavégzés helyére érünk, az utasülést előre hajtjuk. Ezt követően néhány egyszerű lépésben a forgó állványt kioldjuk, majd végül az állványt az elválasztóráccsal együtt elforgatjuk, így az állvány tartalmához azonnal hozzáférünk.

A tevékenység befejezése után a forgó állványt a tovább utazás előtt ismét a kiindulási helyzetbe hajtjuk, majd rögzítjük. A négy ponton rögzülő biztonsági berendezés gondoskodik arról, hogy az állvány utazás alatt fix maradjon.

Nézze meg az SR5 forgó állványáról készült felhasználói videót!

Természetesen az SR5 forgó állvány a vevők igényeinek megfelelően BOXX-okkal, fiókokkal vagy polcokkal tetszés szerint felszerelhető.

Többletérték a kisiparosoknak és szerviztechnikusoknak

A nagyfelületű hozzáférés az oldalajtón keresztül a raktér tartalmához teljesen új lehetőségeket kínál a kisiparosoknak és a szerviztechnikusoknak, akik alapvetően egy kompakt, költséghatékonyabb haszonjármű felé hajlanának, de a hiányzó raktér miatt mégis egy nagyobb, drágább járművet kell megvásárolniuk. Az innovatív SR5-nek köszönhetően a Renault Kangoo Rapid hasonló raktér kapacitásokkal rendelkezik, mint például a lényegesen nagyobb Renault Trafic.

A Renault Kangoo Rapid az SR5 forgóállvánnyal együtt emellett az összes olyan kisiparosnak alkalmas, akik sok eszközt szállítanak, és a napi munkavégzés során minden egyes helyen gyorsan hozzá kell férniük ezekhez. Ilyenek lehetnek a vízvezeték-szerelők vagy a villanyszerelők, de ugyanúgy említhetnénk karbantartókat vagy a létesítményépítőket, kivitelezőket.

A kisiparosok és szerviztechnikusok a Sortimo innovatív megoldásából több előnnyel is számolhatnak:

  • Közvetlen hozzáférés: a kívülről történő közvetlen hozzáférés elsősorban ergonómiailag előnyös a felhasználó számára, mivel a rotációs funkció révén nem kell bemenni a járműbe, hogy az állvány tartalmához hozzá lehessen férni. Ezzel minden alkalommal értékes perceket lehet megtakarítani.
  • Biztonságos hozzáférés: különösen a belvárosi részekben vagy a forgalmas utcákon az SR5 rotációs állvány gondoskodik az egy egyszerű és biztonságos hozzáférésről az oldalajtó felől.
  • Egyszerű kezelés: a forgó állvány ki- és befordítása pillanatok alatt megoldható. 
  • Maximális raktérkihasználás: A haszonjárművek hagyományos kialakításával ellentétben, ahol jobb és bal oldalt 1-1 állvány található, a Renault Kangoo az 1 m széles forgó állvány integrálásával 60%-kal több helyet biztosít a raktérben. Így a rendelkezésre álló hely a kompakt furgonokban optimálisan kihasználható. Ezen a ponton egészen egyértelműek az SR5 előnyei, mert egy harmadik állvány hátsó térben történő elhelyezése ellenére még mindig elegendő hely marad a rakodótérben, így akár egy Euro raklap is elhelyezhető.
  • Biztonság az utasoknak: Az új Renault Kangoo Rapid-hoz a Sortimo megoldásait úgy fejlesztettük, hogy a benn ülők egy ütközés esetén is maximálisan védve vannak. Ahogy a Sortimo-nál minden állvány, úgy az SR5 forgóállvány is ütközési teszttel tanúsított.
  • Pénzügyi plusz pont: A „szezám tárulj” funkciónak és az integrált rotációs állványnak köszönhetően a Renault Kangoo Rapid egy nagy haszonjármű rakterével rendelkezik, ugyanakkor az ára egy kisméretű haszonjármű árának felel meg. Ezzel a megoldásokkal milliókat takarítunk meg ügyfeleinknek.

Sortimo megoldások a Renault Kangoo Rapid-hoz

A Renault Kangoo Rapid piaci bevezetése 2021 júniusában történt. Természetesen a Renault Kangoo Rapid Sortimo SR5 forgóállvánnyal is kapható, így amennyiben érdekes lehet Önnek ez a megoldás vagy bármilyen, személyre szabott, egyedi megoldás, amivel költséget csökkenhetünk Önnek, töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat.