Sortimo rakományrögzítés

A Sortimo járműberendezések integrált ProSafe rakományrögzítő rendszerével professzionális és a törvényeknek megfelelő rakománybiztosítást teszünk lehetővé.  További tartozékokkal további áru is rögzíthető, így Ön még éles kanyarvétel vagy erős fékezések esetén is biztonságban marad.

Rakományrögzítő-hálók

A nehezen rögzíthető rakomány szállítása során használjon nagy teherbírású rakományrögzítő-hálókat, mellyel garantált, hogy a rakomány nem mozdul el.

Érdeklődés és kapcsolatfelvétel most

Rakományrögzítő tartozékok

Tartozékaink széles választékával a rakomány rögzítése gyerekjáték lesz.

Érdeklődés és kapcsolatfelvétel most

Rögzítőhevederek

Használjon Sortimo rögzítőhevedereket, hogy a rakomány rögzítése gyors és egyszerű legyen.

Érdeklődés és kapcsolatfelvétel most

A legfontosabb szabályok

 • Sértetlen rögzítőeszköz és raktér

  Az összes rögzítőeszköz tökéletes állapotban kell legyen. Hogy maximális biztonságot garantálhassunk, a rakteret tisztán és olajmentesen kell tartanunk.

 • Elegendő szellőzés

  Gázok szállítása esetén a jármű megfelelő szellőzéssel kell rendelkezzen (padló- és tetőszellőzés vagy oldalszellőzés).

 • Közlekedésre alkalmas állapot

  A jármű és a rakomány az indulás kezdetétől ellenőrzött, közlekedésre alkalmas állapotban  kell legyen. Vészfékezés vagy különleges terhelések esetén a rakomány rögzítést át kell vizsgálni.

 • A megfelelő rögzítőrendszer

  A rakományrögzítő eszköz és a jármű szállításra alkalmas állapotban kell legyen. A rögzítési pontoknak megfelelő terhelést kell elbírniuk (terhelőképesség matricával dokumentálva), és a rakomány biztosításra alkalmas kel legyen. Ilyenkor a megengedett jármű össz tömeget, valamint a megengedett tengelyterhelést kell kontrollálni.

 • Stabil rakomány elhelyezés

  A bepakolás az utazási stabilitást nem befolyásolhatja. A jármű rakomány miatti súlypontjának módosítása módosíthatja a jármű vezetését. A nehéz terhet mindig a jármű mélyében kell elhelyezni. A terhet a csúszás és dőlés ellen ki kell biztosítani.

ProSafe EcoSystem

Járműberendezés

Tetőcsomagtartó rendszer TopSystem

Eredeti rögzítési pontok

Teherbiztosítás Sortimo ProSafe-fel

SoboPro

Az értelmes rakomány rögzítés már a jármű megfelelő kialakításával elkezdődik. A SoboPro Sortimo padló egy alapvető szerkezeti eleme a rakományrögzítő koncepciónak. Beépített ProSafe rögzítési pontok – a hevederekkel együtt – nyújtanak rugalmas rakományrögzítési lehetőségeket a járműben.

SoboPro rögzítőrudak

A Sortimo SoboPro padlók kifejezetten a rakomány rögzítésre lettek kifejlesztve, így bővítve a rakományrögzítési ajánlatunk értékét. Azáltal, hogy a Sortimo feszítőrudakat programba vettük, szélesítettük a rakományrögzítési rendszert, így a teher alakzáró módon biztosítható. 

Rögzítősínek

A Sortimo rögzítősínek az oldalfalra, az elválasztófalra vagy a járműberendezésbe rögzíthetők. A SoboPro padlóval kombinálva, valamint a ProSafe rögzítő hevederekkel és hálókkal teljes értékű koncepció áll rendelkezésre a rugalmas és gyors rakomány rögzítéshez.  

Rögzítőrudak

Az univerzálisan alkalmazható rögzítőrudak a rögzítősínek helyzetétől függően mind vízszintesen, mind függőlegesen alkalmazhatók a teher rögzítésére. A négyszögű kialakítása révén optimális tartást biztosítanak. Emellett a beépített sínprofilokba a rögzítő hevederek használatához különálló rögzítési pontok alakíthatók ki.

Rögzítő hevederek

A ProSafe rendszer az oldalfalakba, válaszfalakba és az integrált rögzítési pontokba, valamint az SR5 oszlopaiba beépített rögzítősínek és a SoboPro padlók révén számos csatlakozási pontot kínál a rugalmas rögzítésekhez. A ProSafe rögzítő hevederek  segítségével a rakományt a formájának megfelelően lehet biztosítani. 

Rakományrögzítő hálók

A ProSafe rakományrögzítő hálók az összes ProSafe rögzítési ponthoz alkalmazhatók. A rakományrögzítő háló minden további nélkül elhelyezhető egy Sortimo BOXX-ban.   Az alaktalan és nagyméretű rakomány biztosítására a hálók ideálisan alkalmasak, és több méretben kaphatók.