A Sortimo filozófia – Magas minőség, elégedett ügyfél

Miközben teljesítjük a piac elvárásait, új normákat is felállítunk!

„Ma megfelelni a holnap követelményeinek.” Ez nem csupán egy vízió, sokkal több annál: ez fejezi ki a Sortimo küldetését és törekvését, mely eddigi sikeres történelmünket is folyamatosan jellemezte. Emellett vállalatunk gondolkodásmódját teljesen áthatja ez a gondolat, melyhez maximálisan hűek vagyunk. A folyamatos és időtálló termék- és szolgáltatásfejlesztés alapelvárás nálunk, mellyel garantálni tudjuk a kitűnő minőséget ügyfeleink számára.

A teljes Sortimo termékportfóliót a vállalat székhelyén és termelőközpontjában, Zusmarshausenben gyártják, majd innen történik meg a termékek kiszállítása az egész világra (a Sortimo mindegyik kontinensen képviselteti magát), közte Magyarországra is.

A vállalat alapítója, Herbert Dischinger tette le a Sortimo világának alapkövét 1973-ban, amikor megalkotta az azóta legendássá vált kékszínű fémkoffert. Az innováció iránti szenvedélyünk és elkötelezettségünk – hogy ügyfeleink számára mindig a lehető legtökéletesebb megoldást kínáljuk – oda vezetett, hogy a Sortimo pillanatok alatt a világ vezető vállalatává vált a járműberendezések, kisteherautó állványrendszerek és intelligens mobilitási rendszerek piacán. Manapság a járműberendezésnél vagy kisteherautó állványnál a Sortimo termékportfólió jóval többet jelent. Rendszert, időt és ezáltal magasabb produktivitást adunk az Ön kezébe!

Minden iparágban és ágazatban teljeskörű szolgáltatást kínálunk ügyfeleinknek a mySortimo platformon keresztül, amelynek digitális szolgáltatásai messze túlmutatnak a haszongépjárművek és kisteherautók egyedi és kulcsrakész megoldásain. Ezzel a megoldással hasznosan, a piac igényei mentén tudtuk bővíteni a Sortimo termékportfóliót, miközben a beszerzési csatornákat a lehető legegyszerűbbé tettük, ezáltal biztosítva a piacon teljesen egyedülálló gyorsaságú szállítást ügyfeleink számára. Az, hogy a tökéletes ügyfélélmény állandóan biztosítva legyen, létkérdés számunkra! 

Munkánk során folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lehető legnagyobb hozzáadott értéket állítsuk elő ügyfeleink számára intelligens megoldásainkkal. Célunk, hogy ügyfeleink mindennapi munkáját megkönnyítsük, hatékonyabbá tegyük, ezzel hozzájárulva sikereikhez. Ügyfeleink elégedettsége és sikere egyben a mi sikerünket is jelenti. Összességében elmondható, hogy nem kizárólag „csak” ügyfeleket szeretnénk magunknak szerezni… Sortimo rajongókat szeretnénk magunknak megnyerni! És annak érdekében, hogy ez teljesüljön, természetesen mindent megteszünk!

A tökéletesen átgondolt ergonómia, a lehető legnagyobb biztonság, az egyedülálló minőség és a hosszú élettartam azok az értékek, amik kezdetektől fogva meghatározzák termékeinket a mindennapi munka során. Ügyfeleink azonban nem csupán a Sortimo termékek magas minőségét és mobilitását értékelik, hanem mindenekelőtt azt a funkcionalitást, amelyet a Sortimo EcoSystem rendszerével való teljes kompatibilitás jellemez.

A Sortimo-nál új szolgáltatási normákat állítottunk fel a mySortimo platform létrehozásával. Legyen szó járműberendezésről, matricázásról vagy testreszabott munkahelyszervezésről, ügyfeleink számára teljeskörű szolgáltatást kínálunk a mySortimo platform segítségével. A Sortimo ügyfelei számára megszámlálhatatlan lehetőség áll rendelkezésére, hogy járműveiket az iparági követelményeknek vagy akár egyedi elvárásaiknak megfelelően szereljék fel.

Az általunk kínált egyedülállóan magas minőséget az 5S módszert követve vagyunk képesek elérni, mely áthatja vállalatunk teljes működését: kezdve a gondolkodásmódunktól a termékfejlesztésen át, egészen a folyamatainkig. Az 5S módszer a lean egyik eszköze és alkalmazásával képesek vagyunk arra, hogy folyamatos fejlődést és fejlesztést érjünk el, mellyel a különböző iparágak, szakmák szereplőinek mindennapjaiba is fejlődést viszünk. Nevében is benne van, hogy az 5S öt alapvető értékre, szabályra épül, melyet járműberendezéseink használatával könnyedén követhet, ezzel elérve a maximális hatékonyságot és produktivitást.

en-uk-arbeitsplatzorga-5s-methode-tooltip.jpeg
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
Szortírozás
arbeitsplatzorga-tooltip-sortieren.jpeg

A járműben különösen korlátozott a tárolóhely. Eggyel több ok arra, hogy csak olyan dolgokat szállítsunk, amelyek ténylegesen szükségesek. A munkahelyszervezés az SR5 járműberendezéssel teljes áttekintést biztosít a járműben, és segít abban, hogy a nem szükséges vagy nem használt szerszámokat, fogyóeszközöket beazonosítsuk és adott esetben kivegyük a járműből. Így több rakodási lehetőségünk lesz a szállításhoz, emellett csökken az össztömeg, így a jármű üzemanyag felhasználása is.

Szisztematikus elrendezés
arbeitsplatzorga-tooltip-systematisieren.jpeg

A szisztematikus rend révén a járműben a munkafolyamatokat optimalizáljuk, aminek köszönhetően a szerszámok és eszközök kereséséhez szükséges időt minimalizálni tudjuk. A tárgyak átgondolt elrendezése az eszközök hatékony és gyors hozzáférését szolgálják. Így például a gyakran használt eszközeit az ajtók mellé telepítjük, hogy ne kelljen belépni a járműbe, ezzel is értékes másodperceket megspórolva.

Szép, tiszta környezet
arbeitsplatzorga-tooltip-saeubern.jpeg

A tisztaság a járműben csökkenti a tartalomhoz való hozzáférés idejét, egyúttal növeli a munkabiztonságot. Továbbá a vevők előtt az egyik legjobb mutatója a professzionális munkamódszernek. Szemben egy nem takarított járművel, a tudatos elrendezés az SR5 járműberendezésben egyszerű raktér takarítást tesz lehetővé anélkül, hogy a járműben található eszközöket ki kéne pakolni, mely jelentős időveszteséget jelent. A belső tér rendszeres, mindössze néhány perces takarítása mindenképp kifizetődik azáltal, hogy eszközeit folyamatosan nyomon tudja követni, továbbá a tisztaságnak köszönhetően a munka folyamán pillanatok alatt megtalálja eszközeit.

Standardizálás
arbeitsplatzorga-tooltip-standardisieren.jpeg

Standardok gyártása a járműben és a műhelyben? A Sortimo megfelelő megoldást kínál ehhez. A színkódok használata első ránézésre megmutatja az eszközök pontos helyét. A struktúra emellett egyénileg formálható. Így például kialakíthatja berendezését egyrészt a tartalom módjától függően (szerszámok, fogyóeszközök, stb.) minden egyes járműben, másrészt személyekre, munkatársaira szabhatja (pl. piros szín=A munkatárs; zöld szín=B munkatárs) vagy saját, egyéni elképzelésének megfelelően is berendezheti. Emellett az egységes kofferek és BOXX-ok használata is lehetőség a standardizálásra, mely biztosítja, hogy minden eszköz tökéletesen illeszkedjen a járműbe. Az L-BOXX például a szerszámok és a fogyóeszközök tárolására a piacon széleskörűen alkalmazott megoldás.

Szokás és fenntartás
arbeitsplatzorga-tooltip-selbstdisziplin.jpeg

Amennyiben alkalmazza az SR5 járműberendezést, illetve a berendezés által kínált lehetőségeket, a korábban említett előnyökhöz juthat. A folyamatos fejlesztés az 5S módszer részét képezi. Emiatt munkafolyamatait újra és újra át kell vizsgálni, hogy a lehetséges fejlesztési lehetőségeket ki lehessen használni. Ezeket alkalmazva pedig gyorsabban és hatékonyabban dolgozhat, mely egyben költségei csökkenését is eredményezni fogja. Erre ad lehetőséget az SR5 járműberendezés, mely rugalmasságának köszönhetően tökéletesen adaptálható a munka világának folyamatos változásaihoz.