Munkahelyszervezés Sortimoval – könnyedén

Nagyobb hatékonyság a mindennapokban

Az időrabló keresgélés a járműben vagy a munkahelyen egyáltalán nem professzionális és időbe kerül.

Ez olyan elvesztegetett idő, amit jóval hatékonyabban is ki lehetne használni. Az új Sortimo munkaszervezés ezzel a problémával veszi fel a harcot: köszönhetően a mySortimo címkéknek és szerszám szivacsbetéteknek – amelyek az 5S módszer alkalmazását hivatottak támogatni és eszerint lettek kifejlesztve – egy sokkal nagyobb hatékonyságú munkakörnyezetet teremtünk, ami időt, költséget és energiát takarít meg, továbbá professzionális fellépést garantál a vevőknél.

mySortimo címkék

Címkék a jobb átláthatóság érdekében

További információ

mySortimo szerszámbetétek

Egyedi kialakítású szivacsbetétek

További információ

5S-módszer a
nagyobb
produktivitás
érdekében

rövid magyarázattal

További információ

Az 5S-módszer rövid magyarázata

A Sortimo az iparban működtetett 5S-módszert vezette be a járműberendezéseknél, mely a lean egyik eszköze. A cél, hogy meghatározzuk, hogy mi teremt értéket a vevő számára, majd kizárólag az értékteremtő tevékenységekre fókuszáljunk, a pazarlásokat pedig megszüntessük. Ilyen pazarlás lehet többek között:

 1. A szerszámok és eszközök keresésével töltött felesleges idő.
 2. Egy munka során a jármű és a munkavégzés helye között többször megtett távolság (mivel eszközeink egyrészt nincsenek megfelelően rendszerezve, így elfelejtünk valamit).
 3. Menet közben az eszközök, szerszámok nem megfelelő rögzítéséből eredő sérülés vagy káreset, melyeknek pótlása jelentős költségekkel járhat.

A Japánból származó módszer azt célozza meg, hogy a munkahelyeken rendet és tisztaságot teremtsen, ezzel maximális termelékenységet elérve. Az SR5 járműberendezés az összes feltételt kínálja a felhasználó számára: speciális konfigurációs lehetőségeket az adott felhasználó munkafolyamataira szabva, maximális átláthatóságot biztosít az elosztó lemezek használatával, a feliratozással és a szerszámbetétekkel, továbbá a járműberendezésbe integrálható kofferek és BOXX-ok biztosítják a szerszámok tökéletes elhelyezését és ezáltal az állandó rendet és rendezettséget a járműben. Ilyen egyszerű még soha nem volt a munkaszervezés!

en-uk-arbeitsplatzorga-5s-methode-tooltip.jpeg
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
Szortírozás
arbeitsplatzorga-tooltip-sortieren.jpeg

A járműben különösen korlátozott a tárolóhely. Eggyel több ok arra, hogy csak olyan dolgokat szállítsunk, amelyek ténylegesen szükségesek. A munkahelyszervezés az SR5 járműberendezéssel teljes áttekintést biztosít a járműben, és segít abban, hogy a nem szükséges vagy nem használt szerszámokat, fogyóeszközöket beazonosítsuk és adott esetben kivegyük a járműből. Így több rakodási lehetőségünk lesz a szállításhoz, emellett csökken az össztömeg, így a jármű üzemanyag felhasználása is.

Szisztematikus elrendezés
arbeitsplatzorga-tooltip-systematisieren.jpeg

A szisztematikus rend révén a járműben a munkafolyamatokat optimalizáljuk, aminek köszönhetően a szerszámok és eszközök kereséséhez szükséges időt minimalizálni tudjuk. A tárgyak átgondolt elrendezése az eszközök hatékony és gyors hozzáférését szolgálják. Így például a gyakran használt eszközeit az ajtók mellé telepítjük, hogy ne kelljen belépni a járműbe, ezzel is értékes másodperceket megspórolva.

Szép, tiszta környezet
arbeitsplatzorga-tooltip-saeubern.jpeg

A tisztaság a járműben csökkenti a tartalomhoz való hozzáférés idejét, egyúttal növeli a munkabiztonságot. Továbbá a vevők előtt az egyik legjobb mutatója a professzionális munkamódszernek. Szemben egy nem takarított járművel, a tudatos elrendezés az SR5 járműberendezésben egyszerű raktér takarítást tesz lehetővé anélkül, hogy a járműben található eszközöket ki kéne pakolni, mely jelentős időveszteséget jelent. A belső tér rendszeres, mindössze néhány perces takarítása mindenképp kifizetődik azáltal, hogy eszközeit folyamatosan nyomon tudja követni, továbbá a tisztaságnak köszönhetően a munka folyamán pillanatok alatt megtalálja eszközeit.

Standardizálás
arbeitsplatzorga-tooltip-standardisieren.jpeg

Standardok gyártása a járműben és a műhelyben? A Sortimo megfelelő megoldást kínál ehhez. A színkódok használata első ránézésre megmutatja az eszközök pontos helyét. A struktúra emellett egyénileg formálható. Így például kialakíthatja berendezését egyrészt a tartalom módjától függően (szerszámok, fogyóeszközök, stb.) minden egyes járműben, másrészt személyekre, munkatársaira szabhatja (pl. piros szín=A munkatárs; zöld szín=B munkatárs) vagy saját, egyéni elképzelésének megfelelően is berendezheti. Emellett az egységes kofferek és BOXX-ok használata is lehetőség a standardizálásra, mely biztosítja, hogy minden eszköz tökéletesen illeszkedjen a járműbe. Az L-BOXX például a szerszámok és a fogyóeszközök tárolására a piacon széleskörűen alkalmazott megoldás.

Szokás és fenntartás
arbeitsplatzorga-tooltip-selbstdisziplin.jpeg

Amennyiben alkalmazza az SR5 járműberendezést, illetve a berendezés által kínált lehetőségeket, a korábban említett előnyökhöz juthat. A folyamatos fejlesztés az 5S módszer részét képezi. Emiatt munkafolyamatait újra és újra át kell vizsgálni, hogy a lehetséges fejlesztési lehetőségeket ki lehessen használni. Ezeket alkalmazva pedig gyorsabban és hatékonyabban dolgozhat, mely egyben költségei csökkenését is eredményezni fogja. Erre ad lehetőséget az SR5 járműberendezés, mely rugalmasságának köszönhetően tökéletesen adaptálható a munka világának folyamatos változásaihoz.

Ahelyett, hogy manuálisan, kézzel feliratozná eszközeit spóroljon időt azzal, hogy ránk bízza ezt a feladatot. Az SR5-höz tartozó címkék a járműberendezés beépítése után is felhelyezhetők a megfelelő BOXX-okra, melynek segítségével egy jól átlátható, strukturált munkakörnyezetet alakíthatunk ki. A címkék könnyen áthelyezhetők, melynek köszönhetően rendszerét könnyen tudja adaptálni bármilyen munkavégzéshez, így folyamatosan gyorsíthatja, hatékonyabbá teheti munkáját, illetve alkalmazkodhat a piac igényeihez.

Munkahelyszervezés könnyedén 

Egyénileg és kényelmesen.

Szerkessze meg az SR5 jármű berendezését a mySortimo címkékkel. Polcok, fiókok, BOXX-ok és kofferek könnyedén felcímkézhetők az SR5 konfigurátorral. Az 5S-módszer részeként a mySortimo címkék lehetővé tesznek egy különösen gazdaságos munkakörnyezetet, időt, ezáltal pénzt spórolnak a vállalatok számára, és professzionális megjelenést biztosítanak a Vevőnél.

2 lehetősége van, hogy az SR5 rendszer címkézését megvalósítsa:

2.  Utólag, amikor már használja a járműberendezését

SR5 polcrendszer címkézés kialakítása

1. Közvetlenül az SR5 konfigurációban

Új konfiguráció kialakítása

A mySortimo címkék megkönnyítik a napi munkáját

Nagyobb rend

Az egyéni címkézés megakadályozza a kettős leltározást.

Gyors hozzáférés eszközeihez

Sortimo színkódok segítségével jobb rálátása van eszközeire.

Jelentős időmegtakarítás

A folyamatos feliratozás meggyorsítja az utántöltési folyamatot.

Egyszerű konfiguráció

Az SR5 rendszerrel együtt megrendelhető.

A mySortimo címkézés előnyei

 • Ösztönös kezelés

  Egyszerű címke összeállítás minimális klikkeléssel.

 • Rugalmasság

  A már megrendelt címkéket lementheti, így bármikor gyorsan és egyszerűen utánrendelheti

 • Vizualizálás

  A járműberendezés 3D látványa megkönnyíti a címkék kiválasztását és a döntést a címkékről és a színekről, valamint az elrendezésről

 • Ártranszparencia

  Teljes költségkontroll az ár folyamatos feltüntetésének köszönhetően a teljes konfiguráció alatt

 • Optimális eredmény

  Előre definiált ikonok és saját grafikák feltöltése tökéletes megjelenést tesz lehetővé

 • Idő és feladat optimalizálás

  Spóroljon időt és pénzt:
  rendelje meg egyedi címkéit

Így működik:

A konfiguráció indítása

Lépjen be, és adja meg a már meglévő SR5 konfiguráció-ID-jét, vagy indítson el egy új konfigurációt.

A komponensek kiválasztása

Klikkeljen közvetlenül a járműben a feliratozandó fiókra, BOXX-ra.

Egyéni kialakítás

Állítson elő címkéket kívánságainak megfelelően színkóddal, ikonnal, saját grafikával, szöveggel.

Adatok ellenőrzése

Ellenőrizze frissen konfigurált címkéit.

Online rendelés

Rendelj meg címkéit online (SR5 járműberendezéssel együtt vagy külön)!

Sortimo által javasolt színkódok felhasználási cél szempontjából

Főkategória Alkategória
Rögzítéstechnika Dübel, csavarok, biztosítógyűrűk, anyák, szegecsek, csőbilincsek, kábelbilincsek, stb.
Üzemvitel /  Munkavédelem Rakományrögzítés, laptop betét, munkavédelmi kesztyű, munkavédelmi szemüveg, megkülönböztető mellény, zajvédelem, levegőszűrő, stb.
Elektromos szerelés Feszítők, zsugorcsövek, érvéghüvelyek, kapcsolók, dugvillák, dobozok, biztosítékok, stb.
Vízszerelés Szelepek, menetes dugók, tömítőgyűrűk, fittingek, bilincsek, O-gyűrűk, szűrők, szabályozók, stb.
Építőipari vegyianyag Szilikon, ragasztóanyag, tömítőanyag, ragasztószalag, tisztító, kenőanyag, stb. 
Elektromos szerszám és kéziszerszám Fúrógép, Akkus csavarozó, sarokcsiszoló, fúrókalapács, fogó, csavarhúzó, csavarkulcs, stb.

mySortimo szerszámbetétek

mySortimo betét – egyedi szerszámbetétek

A mySortimo betét online konfigurátor segítségével teljesen egyedi betéteket igényelhet szerszámosládáihoz, dobozaihoz, illetve fiókjaihoz, melyeket Sortimo járműberendezésébe integrálhat.
Kérje szaktanácsadónk segítségét! 

Megnövelt produktivitás. Jobb profitabilitás.

A mySortimo betétek lehetővé teszik az Ön számára, hogy a Sortimo termékeihez és
eszközeihez tökéletesen passzoló szivacsbetétet alkossa meg.

 • Utántölthető és pontosan illeszkedik

  • a Sortimo járműberendezésébe
  • az összes Sortimo BOXX-hoz és WorkMo-hoz
  • pontosan illeszkedő keménységek és méretek
 • Termelékeny & hatékony

  • a szerszámok és mérőkészülékek védelme (hosszabb élettartam)
  • a keresési idő csökkentése 
  • a szerelési idők csökkentése 
  • a szerszámok duplikálásának elkerülése 
  • két szín használata: láthatók a hiányzó anyagok első ránézésre
 • Egyéni kialakítás

  • a szerszámbetétek tervezése az Ön igényeinek megfelelően
  • bármilyen anyag használata
  • személyre szabott elrendezés
  • süllyesztett markolatok egyéni kialakítása
  • kapcsolók és alkatrészek bemutatása
 • Sortimo minőség

  • robosztus, magas minőségű alapanyagból 
  • egyszerű tisztítás lúgos szappannal, kefével és vízzel  
  • szagmentes

6 érv a mySortimo betétek mellett

Szeretne többet megtudni a mySortimo betétek előnyeiről? Blog posztunkban 6 praktikus okot sorakoztatunk fel, hogy miért képesek a Sortimo szivacsbetétek a mindennapi munkáját megkönnyíteni és hatékonyabbá tenni.

Hogyan működik? Lépésről lépésre:

Vegye fel a kapcsolatot szaktanácsadónkkal, aki az Ön telephelyén pillanatok alatt elvégzi a konfigurációt, mely a következő módon működik.

Tároló kiválasztása

Az első lépésben ki kell választani, hogy melyik BOXX-ba, kofferbe, fiókba vagy SR-fiókba szeretne szivacsbetétet rendelni.

Szerszámok lefényképezése

Az eszközeiről, szerszámairól a speciális Sortimo lapon fotót készítünk. Ezután feltöltjük a képeket a rendszerbe, mely pillanatok alatt felismeri az eszközök méreteit és elmenti az adatokat egy esetleges későbbi konfigurációhoz is.

Szivacsbetét tervezése

A szerszámok pontos helyének meghatározása e tevékenység során történik. Ekkor lehetőség van markolatok és feliratok elkészítésére is.

Rendelés

Miután minden szerszám és eszköz a helyén van és tökéletesen megfelel az Ön számára, adja le rendelését és mi napokon belül kiszállítjuk az egyedi szivacsbetétet.

mySortimo betét sablonok

Feliratozó ívek BOXX és koffer

Felirat ív betétdobozok