FR5 – Rugalmas összecsukható állvány kisteherautókhoz.

FR5 – Kifejezetten futár, expressz kézbesítési és csomagküldési szolgáltató cégek, vállalatok részére fejlesztve. Maximális rugalmasságot kínál a raktér teljes egészének kihasználásával együtt. 

Vegye fel a kapcsolatot velünk! Szaktanácsadónk az Ön igényei szerint konfigurálja FR5 állványrendszerét!

 • Személyre szóló kialakítás

  Az FR5-öt egyéni igények szerint lehet konfigurálni, és illeszkedik az installációs követelményekhez.

 • Maximális rend és szervezettség

  A szegéllyel rendelkező polcok mySortimo címkékkel feliratozhatók.

 • Maximális biztonság

  a sofőrnek és a rakománynak a ProSafe rendszer segítségével.

 • Egyszerű kezelés

  A polcok egy kézzel le- és felhajthatók.

 • A rakomány védelme

  Az integrált csúszásgátló peremmel ellátott GripMaxx polcoknak köszönhetően elkerülhető a rakomány elmozdulása, így a szállítmány nem sérülhet meg. 

 • Maximális rugalmasság

  a lehajtható polcok révén.

 • Időmegtakarítás

  Az elválasztófalon lévő ProPartition ajtónak köszönhetően a raktér közvetlenül a vezetőfülkéből megközelíthető. 

 • Stabil és ellenálló

  Akár 100 kg-ig terhelhető polcok.

Maximális rugalmasság és egyszerű kezelhetőség

Az FR5 állványrendszer alkalmazkodik a rakomány mennyiségéhez köszönhetően a lehajtható polcoknak. Egy kézzel is könnyedén kezelhető, a polcok automatikusan a megfelelő pozícióba kattinthatók.

A raktér optimális felhasználása az egyénre szabott kialakításnak köszönhetően

Az FR5 egyedileg, kifejezetten az Ön igényei szerint konfigurálható. Az oldalsó alumínium profilok tökéletesen lekövetik bármely jármű körvonalát és úgy vannak kialakítva, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalják el a raktérből.

BOXX-ok integrálása a még nagyobb rend érdekében

Az SR-BOXX-ok integrálásával az FR5 egy rugalmas állványrendszerré bővíthető. A műanyag síneknek köszönhetően az SR-BOXX-ok a polcokra és a polcok alá egyaránt felfüggeszthetők.

Időmegtakarítás

A rugalmas FR5 rendszer alkalmazásával a szállítandó csomagok keresésének ideje jelentősen lecsökkenthető, köszönhetően a csomagok átlátható, rendszerezett elhelyezésének. Emellett az integrált ProSafe rendszer hozzájárul a szállítmány gyors, egyszerű és biztonságos rögzítéséhez.

Tekintse meg részleteiben a flexibilis összecsukható állványt!

Szabadidő

Használná a vállalati járművet szabadidejében is? Nem probléma – legyen rugalmas az FR5 segítségével!

Tovább

FR5 komponensek

Ismerje meg az FR5 állványrendszer egyes elemeit és fedezze fel a termékcsalád legfontosabb jellemzőit.

Tovább

Kisiparosok, szakemberek

Azok számára, akik nem a legnagyobb járművel rendelkeznek, ugyanakkor időről időre szükséges nagyobb rakományt is szállítaniuk.

Tovább

Futárok és csomagszállítók

Kifejezetten a futárok és csomagszállító cégek, vállalatok számára kifejlesztve. Az FR5 lényegesen több előnyt kínál, mint a piacon megtalálható bármely összecsukható állvány.

Tovább

FR5 komponensek

fr5-tooltip.jpeg
1
2
3
4
5
6
7
1
2
3
4
5
6
7

Polcok

fr5-tooltip-fachboeden-340x340.jpeg

Az FR5 rendszerben négyféle polc létezik. Három változat a perem tulajdonsága szerint tér el egymástól (magas, alacsony és perem nélküli).

A negyedik változat a GripMaxx polc, amelyik egy speciális alumínium profil integrált csúszásgátló peremmel. Ez egyszerre teszi lehetővé a csomagok polcról való gyors levételét és biztonságos szállítását. Emellett a polcok mélysége és dőlésszöge úgy állítható be, hogy bármilyen rakományhoz képesek illeszkedni.

Tartóheveder

fr5-tooltip-fanggurt-340x340.jpeg
A polc egy egyszerű mozdulattal lehajtható, amit a 2 oldalsó tartóheveder biztosít. A polc dőlésszöge az oldal és köztes profilokon található furatok segítségével állítható be.

Oldal-és köztes profilok

fr5-tooltip-seitenprofile-340x340.jpeg
Minden FR5 állvány peremét a robosztus oldal és közbenső profilok alkotják. Ezeket olyan szögben lehet felszerelni, hogy minél közelebb legyenek a jármű oldalfalához, ezzel is helyet spórolva a raktérben.

Alumínium ütközősín

fr5-tooltip-alu-anschlagleiste-340x340.jpeg
Az alumínium ütközősín optimális kiegészítője az időtálló Sortimo járműpadlónak. Egyrészt a sín ütközőként szolgál a padlón lévő áru rögzítésére, másrészt a zárósapkák megakadályozzák az áru sérülését.

mySortimo címkék

fr5-tooltip-labels-340x340.jpeg

A mySortimo Címkék felcímkéző rendszer használata elengedhetetlen a rendszeretők számára. A polcokat és a BOXX-okat az öntapadó címkék segítségével gyorsan fel lehet címkézni. Az ebből származó előny: pillanatok alatt megtalálható minden anyag és áru. A tartóklipszek bármikor elhelyezhetők másképp, így a polcrendszer kialakítása igény szerint módosítható és átrendezhető pillanatok alatt.

ProSafe rakomány rögzítési rendszer

fr5-tooltip-lasi-340x340.jpeg
A ProSafe rakomány rögzítési rendszer segítségével az áru egyszerűen, gyorsan és biztonságosan rögzíthető.
Tovább

E-BOXX

fr5-tooltip-e-boxx-340x340.jpeg
A polcok Sortimo szabványos méreteinek megfelelően lettek kialakítva, így egy további praktikus rendet támogató eszköz integrálható a szegéllyel ellátott polcokba: az E-BOXX. Ezek különböző magasságban, szélességben és mélységben elérhetők és többek között a rakomány rögzítő tartozékoknak kiváló tárolóhelye lehet. Az E-BOXX akár fedéllel is felszerelhető, ezzel megakadályozva a benne tárolt eszközök kiszóródását.
Tovább

A haszonjárművek rugalmas összecsukható polcrendszere
egyedülálló előnyöket kínál

Az FR5 állványrendszer egy olyan helytakarékos megoldás, amely kifejezetten a csomagszállító cégek, vállalatok számára lett kifejlesztve. A polcok három pozícióba állíthatók, ezáltal az állványrendszer bármikor a rakomány méretéhez igazítható. A keskeny alumínium oldalprofilok tökéletesen lekövetik a jármű körvonalát, biztosítva a maximális mozgási szabadságot és ergonómiát akkor is, ha a polcok teljesen meg vannak rakodva. Az intelligens FR5 állványrendszer használata nem csak a futároknak jelent plusz motivációt, hanem jelentősen növekszik általa a produktivitás is.

Alu ütközősínek

ideális a járműpadlón lévő áru megállításához, rögzítéséhez.

Tartókeret

Rögzítési lehetőséget kínálnak a teljes polcszélességben, emellett további stabilitást biztosít az állványrendszer számára.

Egyedi rögzítési pontok

Egyedi igények szerint helyezhetők el az állvány oldal- és közép profiljain.

Rögzítő sínek

További rögzítési lehetőség az oldal és elválasztó falon.

Feszítőrudak

A terjedelmes és nehezen rögzíthető rakomány biztonságos rögzítésére.

FR5 – a csomagszállítók részére fejlesztve

A haszonjárművek számára kifejlesztett lehajtható polcok módosítható rakodó- és szállítófelületet tesznek lehetővé. A polcok 100 kg-ig terhelhetők.

Egy tipikus munkanap gyakran hoz előre nem látható kihívásokat. A szállítandó áru terjedelmesebb, mint ahogy vártuk? Probléma a magasság? Kihívások, amelyek leküzdhetők a polcok különböző beállításaival:

 • le- és felhajthatók
 • állítható polcmélység, ezáltal illeszkedik a jármű oldalfalához
 • változtatható a dőlési szög

A dőlési szög állításával és a csúszásmentes profillal rendelkező GripMaxx polc révén a rakomány nem tud menet közben elmozdulni vagy leesni a polcról, így biztonságosan szállíthatjuk.

Hasonlóan egyszerű a professzionális rakományrögzítés a Sortimo ProSafe rendszer révén. Ha ezeket hozzáadjuk járműberendezésünkhöz, még egyszerűbben, gyorsabban tudunk elemeket biztonságosan rögzíteni, így az egész folyamat élményszerűvé válik. A flottakezelők felelőssége csökken, a gazdaságosság javul.

FR5 – optimális megoldás az iparosoknak

A maximálisan személyre szabható, le- és felhajtható állványrendszer kisteherautókhoz.

Az FR5 nem csak terjedelmes árukhoz alkalmas: az SR BOXX-ok használatával kisebb alkatrészek is rendezett módon szállíthatók. A különböző méretű SR BOXX-okat a műanyag sínek segítségével egyaránt felfüggeszthetjük a polcok alá, továbbá az állványrendszer polcain is elhelyezhetők. Ha nincs rájuk szükség, egyszerűen el lehet őket távolítani, így az összes polc rendelkezésünkre áll. Ezáltal az FR5 sokkal több lehetőséget kínál a piacon elérhető összecsukható állványrendszerekhez képest, így alternatívát jelent a kisiparosok és szerviz technikusok számára, akik rugalmasak szeretnének maradni, tehát nem egy statikus állványrendszert igényelnek. 

Amennyiben Ön kifejezetten szereti a rendet és kollégáinak, alkalmazottainak szisztematikus átláthatóságot kíván biztosítani, az FR5 a tökéletes választás! Az állványrendszer segítségével alkalmazottai járműtől függetlenül ugyanazt az elrendezést találják meg, ezzel pedig drasztikusan csökkenthető a szerszámok, alkatrészek hosszadalmas keresésére fordított idő. Emellett a BOXX-okat és polcokat mySortimo címkékkel és feliratokkal is elláthatja, ezzel biztosítva a még nagyobb rendet. 

További előnyök:

 • az összes SR5 polc konfigurálható FR5-re is
 • igény szerinti polc elrendezés elválasztó lemezekkel
 • illeszkedő csúszásgátló szőnyegek az állványrendszer és a szállított eszközök megóvása érdekében

Az FR5 ezáltal egy olyan állványrendszerré alakítható, mely egyszerűen kezelhető, nagy helyet biztosít és maximálisan gazdaságos, mindezt pedig a Sortimo alapelvével, a tökéletes renddel és rendezettséggel egészíti ki. Emellett az FR5 állványrendszert kombinálhatjuk az SR5-tel, így még optimálisabban használhatjuk ki a jármű rakterét.

Az FR5 lenyűgöző a szabadidő során is

Az FR5 egy olyan mobil műhelyt kínál az iparosok és a szerviz technikusok számára, aminek minden előnyét ki tudják használni az SR5-tel kombinálva, továbbá azok számára is érdekes lehet, akik a jármű teljes rakterét nagyobb tárgyak szállításához vennék igénybe. 

A polcok egyszerű le- és felhajtásának köszönhetően a polcok igény szerint egyszerűen összecsukhatók, így elegendő hely marad szabadidős eszközök, mint pl. motorkerékpár vagy bicikli szállítására. 

A le- és felhajtható polcok így maximális rugalmasságot kínálnak a felhasználónak, teszik mindezt a lehető legnagyobb raktér kihasználás mellett. Ily módon a munka befejeztével sincsenek határok.