Munkahely szervezés Sortimoval – könnyedén

Nagyobb hatékonyság a mindennapokban

Az időrabló keresgélés a járműben vagy a munkahelyen nem professzionális és időbe kerül. 

Idő, ami bőven hatékonyabban használható ki. Az új Sortimo munkaszervezés ezzel a problémával veszik fel a harcot, mert köszönhetően a mySortimo címkéknek és szerszám szivacsbetéteknek, amelyek az 5S módszernek köszönhetően lettek kifejlesztve, egy sokkal nagyobb hatékonyságú munkakörnyezetet teremtünk, ami időt és költséget takarít meg, és professzionális fellépést garantál a vevőknél.  

mySortimo labels

Labels for a better overview

Discover now

Tool inlays

Individual foam inserts

Learn more

5S-method

for more productivity – briefly explained

Discover now

Az 5S-módszer rövid magyarázata

A Sortimo az iparban működtetett 5S-módszert vezette be a járműberendezéseknél.

A Japánból származó módszer azt célozta meg, hogy a munkahelyeken rendet és tisztaságot optimalizáljon, hogy egy maximális termelékenységet érjen el. Az SR5 járműberendezés az összes feltételt kínálja: speciálisan a munka lefolyására vonatkozóan összehangolt konfigurációs lehetőségeket, maximális rendet az elosztókkal, feliratozással és szerszámbetétekkel, ahogy a folyamatos rendszerezéssel a kofferek és a BOXX-ok terén. Ilyen egyszerű még soha nem volt a munkaszervezés!

en-uk-arbeitsplatzorga-5s-methode-tooltip.jpeg
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
Szortírozás
arbeitsplatzorga-tooltip-sortieren.jpeg

A járműben különösen korlátozott a tárolóhely. Eggyel több ok arra, hogy csak olyan dolgokat szállítsunk, amelyek ténylegesen szükségesek. A munkahelyszervezés az SR5 járműberendezéssel teljes áttekintést biztosít a járműben, és segít abban, hogy a nem szükséges vagy nem használt szerszámokat, fogyóeszközöket beazonosítsuk és adott esetben kivegyük a járműből. Így több rakodási lehetőségünk lesz a szállításhoz, emellett csökken az össztömeg, így a jármű üzemanyag felhasználása is.

Szisztematikus elrendezés
arbeitsplatzorga-tooltip-systematisieren.jpeg

A szisztematikus rend révén a járműben a munkafolyamatokat optimalizáljuk, aminek köszönhetően a szerszámok és eszközök kereséséhez szükséges időt minimalizálni tudjuk. A tárgyak átgondolt elrendezése az eszközök hatékony és gyors hozzáférését szolgálják. Így például a gyakran használt eszközeit az ajtók mellé telepítjük, hogy ne kelljen belépni a járműbe, ezzel is értékes másodperceket megspórolva.

Szép, tiszta környezet
arbeitsplatzorga-tooltip-saeubern.jpeg

A tisztaság a járműben csökkenti a tartalomhoz való hozzáférés idejét, egyúttal növeli a munkabiztonságot. Továbbá a vevők előtt az egyik legjobb mutatója a professzionális munkamódszernek. Szemben egy nem takarított járművel, a tudatos elrendezés az SR5 járműberendezésben egyszerű raktér takarítást tesz lehetővé anélkül, hogy a járműben található eszközöket ki kéne pakolni, mely jelentős időveszteséget jelent. A belső tér rendszeres, mindössze néhány perces takarítása mindenképp kifizetődik azáltal, hogy eszközeit folyamatosan nyomon tudja követni, továbbá a tisztaságnak köszönhetően a munka folyamán pillanatok alatt megtalálja eszközeit.

Standardizálás
arbeitsplatzorga-tooltip-standardisieren.jpeg

Standardok gyártása a járműben és a műhelyben? A Sortimo megfelelő megoldást kínál ehhez. A színkódok használata első ránézésre megmutatja az eszközök pontos helyét. A struktúra emellett egyénileg formálható. Így például kialakíthatja berendezését egyrészt a tartalom módjától függően (szerszámok, fogyóeszközök, stb.) minden egyes járműben, másrészt személyekre, munkatársaira szabhatja (pl. piros szín=A munkatárs; zöld szín=B munkatárs) vagy saját, egyéni elképzelésének megfelelően is berendezheti. Emellett az egységes kofferek és BOXX-ok használata is lehetőség a standardizálásra, mely biztosítja, hogy minden eszköz tökéletesen illeszkedjen a járműbe. Az L-BOXX például a szerszámok és a fogyóeszközök tárolására a piacon széleskörűen alkalmazott megoldás.

Szokás és fenntartás
arbeitsplatzorga-tooltip-selbstdisziplin.jpeg

Amennyiben alkalmazza az SR5 járműberendezést, illetve a berendezés által kínált lehetőségeket, a korábban említett előnyökhöz juthat. A folyamatos fejlesztés az 5S módszer részét képezi. Emiatt munkafolyamatait újra és újra át kell vizsgálni, hogy a lehetséges fejlesztési lehetőségeket ki lehessen használni. Ezeket alkalmazva pedig gyorsabban és hatékonyabban dolgozhat, mely egyben költségei csökkenését is eredményezni fogja. Erre ad lehetőséget az SR5 járműberendezés, mely rugalmasságának köszönhetően tökéletesen adaptálható a munka világának folyamatos változásaihoz.

A fegyelem, a megszerzett rend és tisztaság -szabályokat felhasználva a már meglévő előnyök révén nem nehéz. Az S5 módszerhez viszont hozzátartozik, hogy állandó munkahely szervezés javítást kell elérnünk. Ezért a folyamatokat állandóan kritikusan kell kezelni, így akár meglévő optimalizálási potenciálokat i ki kell használni. Az SR5 járműberendezés rugalmassága, számos illeszkedési lehetőséget kínál, és így a munkavilág állandóan változó követelményeihez alkalmazkodhat.