Az új sContainer már 2018-ban meggyőző volt 2018-ban, amikor az IAA haszonjárművek vásáron még tanulmány formájában be lettek mutatva, kiemelve a széleskörű felhasználási lehetőségeiket. Ez más, mint a hagyományos építőipari konténer. Jobb? Ezt döntse el Ön! Szeretnénk ebben a cikkben az sContainer előnyeit összefoglalni. 

Ugyanazona helyen dolgozik heteken keresztül? Korlátozottak a parkolási lehetőségek, vagy nehezen megközelíthető kisteherautóval, így a szerszámait és a gépeit jó darabon kézben kell cipelnie a felhasználás helyére? Akkor egy új konténert szeretnénk Önnek bemutatni. Mert ezzel a konténerrel ezt a felesleges és időrabló cipelést a jövőben megspóroljuk. 😉

A robosztus, porszórt acéllemez konténer – műanyag fedéllel – egy kis haszonjármű befogadóképességével rendelkezik, a beszerzése és karbantartás mégis jóval kedvezőbb, ugyanakkor a gépeinek, szerszámainak készülékeinek és fogyó anyagainak egy biztonságos raktározási és őrzési helyet biztosít éppen ott, ahol erre Önnek szüksége van. 

Egyszerűbb és olcsóbb szállítás

A Sortimo sContainer ugyan kisebb, mint a hagyományos építőipari konténer, ezzel szemben nagyobb előnyökkel rendelkezik:

Az sContainer szállítása a kívánt felhasználási helyre jóval egyszerűbb és olcsóbb, mint az ismert nagy konténereké, amelyeket egyébként az építkezéseken megszoktunk. A 800×1200 mm-es alapméretei révén, amely pontosan egy hagyományos Europalettának felel meg optimálisan illeszkedik a meglévő logisztikai és szállítási láncokhoz. 

Az sContainert egy platós járműre fel lehet pakolni egy targoncával, és a felhasználás helyére szállítani. A teherautóval való szállítás sínen, vízen vagy levegőben szintén olcsón tud működni, mert nincsenek raklapról lelógó méretei. 

Épp akkor, amikor az építkezésen sok iparos tevékenykedik, ill. ha Önnél szervizeléskor túl kevés hely van a készülékek tárolásához, az sContainer vékony építési kialakításából profitálhat. Mert ennek csak egy minimális hely szükséges, ugyanakkor nagyvonalú tárolási helyet kínál. 

A különböző magasságoknak és különböző tartozékoknak köszönhetően mindenkinek a legmegfelelőbb modell

Ahhoz, hogy minden felhasználási célra a megfelelő megoldást találjuk, az sContainert 2 méretben, 1200 és 1900 mm-es magassággal rendelhetik – ugyanazon alapméretek mellett (800 x 1200 mm). Emellett a konténer sokféle tartozékkal szerelhető fel – igény szerint kiválasztva: 

Abszolút egyedülálló az opcionális kialakítás egy SR5 állvánnyal. 

A BOXX-okból és polcokból kialakított kombináció révén a konténer tökéletes rendszert alkot és ideális raktározási helyszíne az Ön szerszámainak. Hogy az sContainer -ét még jobbá és átláthatóbbá tegye, az egyes SR5 elemeket mySortimo feliratozással is elláthatja igény szerint, és a fiókokat mySortimo szerszámbetétekkel pakolhatja tele. 

Így minden egy rögzített helyen található, és mindenki számára átlátható és jól strukturáltan rendezett, ami különösen nagy előnyt biztosít, ha a konténert több dolgozó használja. 

További tartozékok

  • emelőfülek  – daruval történő egyszerű szállításhoz
  • padlószellőzők – elkerülhető a kondenzáció képződése a belső térben
  • tetőszellőztető – feltétlenül fontos gázpalackok tárolása esetén 
  • rakományrögzítés – kompatibilis a ProSafe -hez egy biztonságos szállítás érdekében

stb.

Kinek van szüksége az sContainer -re?

Hogy építkezésen vagy a gyártásban, hogy iparos, építőipari vagy szerviz alkalmazás, az sContainer praktikus és nagyterű depóként szolgál függetlenül az iparágtól különösen akkor, amikor hosszabb időn keresztül egy külső helyen tartózkodik. 

A szerszámai, gépei és egyéb anyagai az sContainer- ben biztonságosan tárolhatók. Így minden alkalommal az elvégzett munka után nem kell mindent a haszonjárműbe bepakolni, majd másnap kipakolni, hanem mindig van egy praktikus depója a helyszínen. 

Ésszerű az sContainer belvárosi helyszíneken, ha a felhasználás helyére történő bejutás korlátozottan lehetséges. Ebben az esetben az sContainer Önnek az ideális partner. A legfontosabb viszont, hogy mindig a helyszínen van depózva. Ez sok idegességtől szabadítja meg a parkolóhely keresésekor, emellett időt, amit sokkal hasznosabb tevékenységre tud felhasználni. 

Tekintse az sContainert mint tökéletes kiegészítést a meglévő járműparkjához, mert ezek jóval nagyobb rugalmasságot kínálnak a munkái tervezésekor. Így például a munkatársai a helyszínen tudnak kiszállni – anélkül, hogy a haszonjárművel a helyszínre kellene menni, és mindent megtalálnak, ami a tevékenységükhöz a helyszínen szükséges. 

Lehetséges felhasználási területek

Az sContainer lehetséges felhasználási területei sokoldalúak, és teljesen függetlenek az Ön mindenkori ágazatától. Végül is itt nincsenek határok. Ugyanakkor szeretnénk Önnek néhány felhasználási példát felvázolni: 

  • Építőipari konténer a nagy építkezésekhez vagy a kisebb építőipari projektekhez a gépek, szerszámok és fogyó anyagok tárolására;  
  • Árudepó a műszaki dokumentumok, biztonsági adatlapok, munkaruházat és műszaki készülékek mint pl. notebook tárolására;   
  • Szerviz depó az ipari szervizeknek – mint raktározó hely és mobil Depó a szerszámoknak és alkatrészeknek a vevőknél, mindegy, hogy szerelés, üzembe helyezés vagy hosszabb karbantartásról van szó. 

A gyakorlatból – így használja fel a JaKel GmbH az sContainert a mindennapokban

A JaKel GmbH Schwabmünchenből az sContainert szerszámdepóként használja a platós járműveihez. Mélyépítő cégként – ezen belül a fő tevékenység kábel- és csőfektetés – gyakran nagy elemeket, pl. kábeldobokat kell szállítaniuk, ezért a JaKel cég előnyben részesíti a nyitott rakterű járműveket a zárt kisteherautók helyett. az sContainer ebben segít: a kéziszerszámaik ugyan boxokban és kofferekben található, ugyanakkor a nyitott rakfelületen így nincsenek kitéve a szerszámok az időjárásnak, emellett a lopás sem fordulhat elő. 

Az sContainer -rel a készülékek most biztonságban vannak, rendszerben vannak elhelyezve a konténerben. Ez a JaKel -nek időt takarít meg a napi tevékenységben,  mert ezeket az eszközöket nem kell felügyeli, ha a jármű felügyelet nélkül parkol valahol. 

Mivel itt főleg biztosított és a rögzített gép és kéziszerszám szállításról van szó a raktéren,  a JaKel cég a kisebb, 1,2 magas változatot választotta. Ennek a változatnak az előnye, hogy nem emelkedik túl a sofőr kabinja fölé. Egyúttal nem keletkezik légörvény, így nincs kellemetlen menetzaj.  

„A kompakt konténer a targoncánkkal, melyet egyébként is használunk, gyorsan felpakolunk, amikor a készülékekre szükségünk van. Ami nekünk praktikus, hogy az sContainert gyorsan a platóra tudjuk rögzíteni.” 

Kushtrim Bajraktari JaKel GmbH

Biztos, ami biztos

Hogy a drága szerszámainak és gépeinek a lehető legnagyobb védelmet biztosítsuk, az sContainer magától értetődően zárható. Itt igény és egyéni követelmények alapján különböző zárási megoldások közül választhat: 

  • egyszerű és olcsó lakat
  • standard hengeres zár, amiigény szerint kicserélhető, így az sContainer a meglévő záróberendezéssel integrálja
  • elektronikus számzár a legnagyobb biztonság érdekében, amelynél a különböző jogosultságok beépíthetők

Kedvező beszerzési és fenntartási költségek

Az sContainer belsőterének térfogata egy kis haszonjármű térfogatával egyezik meg. Ehhez képest egy Sortimo sContainer összehasonlíthatatlanul kisebb beszerzési költséget jelent. 

A legegyszerűbb kivitel – polcrendszer nélkül és lakattal – a mySortimo.de -n 1200 mm-es magassággal már nettó 1.135 EUR -ért kapható.

A fenntartási költségek is megspórolhatók, mint pl. az adó és biztosítás, emellett nincs szükség nagy helyre, ahol áll a konténer. Mivel az sContainer-nek nincs felmerülő költsége, ugyanakkor mindig használható, ha szükség van rá, így ideálisan kiegészítheti a meglévő járműparkot.  

Az sContainert nem jármű helyettesítésére használjuk, hanem mint eszközbiztonság és szervezési segítség szállításkor. Természetesen valamennyi teret nyertünk, megspórolunk egy komplett autót. A költség-haszon-számítás így felfelé meg. Mert maga az egyszerű kezelés egy csomó időt spórol meg nekünk. Ezzel a munkatársak gyorsabban az építkezésre érnek vagy a jól megérdemelt szabadidejüket tölthetik el minél előbb, amivel jót teszek a kollégáimnak. Ugyanis nekem mindig célom, hogy a kemény munka kiegyenlítése többek között egy nagyérékű felszereléssel rendelkezzek. 

Jakup Kelmendi JaKel GmbH