Lelkes barkácsolóként Jonas a Sortimo BOXX-okat saját műhelyében használja. Ebben a cikkben az L-BOXX 136G4 -ről szerzett tapasztalatairól beszél.

Jonas Wellendorf vagyok. 18 éves, és rövidesen érettségizni fogok. A Sortimo BOXX-okat a saját műhelyemben használom.

Mi új ezekben a BOXX-okban?

A Sortimo L-BOXX-ok új generációja feltűnik az új és modern design révén. Mind a fogantyúk, mind a zárak újak. A fedél-fogantyú vékonyabb, mint az elődnél, ugyanakkor megfelelő módon nagy ahhoz, hogy a BOXX 1 kézzel vihető legyen. Az oldalfogantyúnál megszűnt az ujjnak kialakított hely, így a BOXX jobb lett, mint az előd volt.

Az új zárak is sokkal jobbak lettek. Ezek erősebbel és stabilabbak, mint a régiek voltak, így biztonságos zárral számolhatunk. A veszély, hogy a zárak letörnek most gyakorlatilag ki van zárva. A lopás ellen kialakított furatok a zárórész felé lettek tolva, így egyszerűen lehet biztosítani. Így még több BOXX -ot lehet egyben összefogni.

A klikkelős zárak, amelyek a BOXX-okat  a szállításhoz összekötik, ugyanúgy tovább lettek fejlesztve. Ezekkel a BOXX-ok egyszerűbben összekapcsolhatók, mint az előző modellnél. Természetesen a régi L-BOXX-ok a az új generációval egymásba csatlakoztathatók, ami gond nélkül működik. Ezzel együtt az oldalsó fogantyúk a klikkrendszeren keresztül be lett mélyítve. Így egyszerűbb felemelni.
Az L-BOXX 136 G4-nél mind a régi, mind az új modellek toronyba építhetők, és ennek ellenére kinyitható a BOXX, mert az összekötőelemek már nem oldalt, hanem a fedélen vannak rögzítve. Így ki lehet venni a BOXX-okból az anyagokat és szerszámokat anélkül, hogy a felette lévő BOXX-ot el kellene távolítani. 

A fedélen lévő összekötők eltolásával az összekötők jóval vékonyabbá váltak, így ugyanazon külső méretek mellett nagyobb beltér áll rendelkezésre.

A fedél a bevált méhviasz szerkezettel rendelkezik, és így nagyon jól terhelhető – akár 100 kg-ig is! így egy BOXX akár ülésre is szolgálhat, vagy akár rá is léphet az ember! Ezt a gyakorlatban is teszteltük, ahol a fedél egy 80 kg-os testtömeget is kibírt!

Az L-BOXX 136 G4 gyakorlati alkalmazása egy faipari üzemben

Különösen a kicsi fogyóanyagok tárolására különösen alkalmas az új L-BOXX G4. Magam részéről mind a műhelyben, mind az építkezésen használom a BOXX-ot.

Itt a szerelőipari célokat szolgáló különböző anyagok kis készletei, mint a dübel, csavar, kábelösszekötő és kéziszerszám, mint fogó és szerelőpárna fér el.
A rugalmas elosztás (betétdobozok) a tárolást könnyíti meg. Ennek a rugalmasságnak a segítségével a nagyobb betétdobozok például sok csavar szállítását is lehetővé teszik.
A hosszú oldalsó tárolókban szerszámokat lehet elhelyezni. A szivacs fedélbetét révén rázkódás esetén sem esik ki semmi a megfelelő tárolókból. Ez a struktúra a talpnál is működik, amiben a betétdobozok talpa kis lábakkal rögzítve van, így nem történhet elcsúszás.

Összefoglalás

Szumma szummárum az L-BOXX-ok új generációja nagy változásokon esett át úgy a design, mint a funkcionalitás oldaláról. Az is pozitív, hogy a régi és az új kompatibilis egymással. Az egyedüli kis mínusz, hogy a régi szerszámbetétek nem passzolnak az új L-BOXX-okhoz. 

Jonas Wellendorf