Vevőről vevőre – Stephan Schneidernek (S.T.E.-Elektronik) az SR5 konfigurátorról alkotott gondolatai és kritikája.

Stephan Schneidernek hívnak, és az S.T.E. Elektronik cég (Dillingen) ügyvezetője vagyok. Miután egy új lízing szerződést kötöttem, az új szervizautót (VW Caddy) új járműberendezéssel akartam felszerelni. 

Épp jókor jött a Sortimo hírlevele, amelyikben az SR5 konfigurátorról volt szó. A konfigurátor már kezdetben kíváncsivá tett. Így nem sokáig időztem, hogy kipróbáljam, és megnézzem a különböző lehetőségeket. Már az első átklikkelésnél pozitív volt a benyomásom. Időhiány miatt az első teszt-konfigurációt idő előtt megszakítottam. A következő nap egy másodikkal kezdtem azzal a céllal, hogy egy komplett berendezést konfigurálok, és a végén rendelést küldök. Ahogy mondtam, megtettem.

A Sortimo konfigurátor előnyei

Az első benyomások pozitív élményei mellett volt további indítéka is a rendelésnek. Egyrészt otthonról online rendelni sokkal kényelmesebb, mint valahová utazni és egy boltba bemenni. 
Másrészt értékes időt tudtam így megspórolni, amelyet az utcán töltöttem volna a kereskedőhöz történő utazással. Mivel nem voltam időhöz kötve, az időmet rugalmasan be tudtam osztani, és reggeli mellett az időmet ésszerűen ki tudtam használni. 
A konfiguráció bevezetés miatti akcióját is ki tudtam használni, és ez döntő érv volt a gyors rendelésemhez.

A konfiguráció időtartama

Összességében, ha mindkét konfigurációt hozzászámolom, 2,5 órát foglalkoztam a tervezéssel. Az online konfigurátor téma eddig új volt számomra, és az új termékprogramot még nem ismertem. Bár korábban nem olvastam bele, nagy vonalakban jól ki tudtam igazodni rajta.

Lebonyolítás és vásárlási élmény

Összességében elégedett voltam a vásárlási élménnyel és a teljes lebonyolítással. Az SR5 konfigurátorral – egy-két műszaki nehézségen kívül – nem volt problémám. Hogy 1-2 példát említsek: nem minden terméket tudtam a járműbe betenni, bár a konfiguráció szerint rendelkezésre kellett volna, hogy álljanak, és sajnos rejtett maradt nekem az a funkció, hogy a BOXX-ok belső életét konfigurálhassam. 

A beépítés Zusmarshausenben volt ugyanúgy, mint az első vásárláskor, és ez nagyon pozitívan zajlott. A személyzet nagyon barátságos volt, és az a tény, hogy egy bemutatóterem helyben található, személyesen is nagyon jónak tartom. Mivel a BOXX-aimat szerettem volna még felszerelni, és az ilyen dolgokat szívesen választom ki magam, még be fogok nézni, hogy ezt megtegyem. 

Eddig nem volt tapasztalatom más gyártókkal, és 4 évvel ezelőtt is a Sortimo mellett döntöttem, mert nem ismertem más gyártót. Mivel a szerviz mellett a termékkel egyébként is rendkívül elégedett voltam, azonnal világos volt számomra, hogy a következő autómat is a Sortimonál fogom megvenni.

Összefoglalóm

Örülök, hogy végre újra van egy állványrendszer a kocsimban, és mindent rendesen el tudok helyezni. A berendezést az SR5 konfigurátor segítségével célzottan saját igényeimnek megfelelően tudtam összehangolni. Hihetetlenül örülök, hogy a munkaeszközeimet és anyagaimat az új Sortimo állványrendszerbe elhelyezhetem. 

Stephan Schneider cégvezető, S.T.E.-Elektronik

Kapcsolatfelvétel