Ha minden mindenhez illeszkedik, – a Sortimo Ecosystem és ez előnyei a szakmai mindennapjaiban

Mi mindig a Sortimo EcoSystem-ről beszélünk. De mi rejlik tulajdonképpen pontosan e mögött?

A gondolat a következő: Minden csatlakozik egymáshoz, egymásba és egymással – nem csak a Sortimo-n belül, hanem márkákon túlnyúlóan is. 

A Sortimo a vevőinek egy rendszert biztosít, amelyik nem csak a Sortimo termékeket teszi kompatibilissé, hanem sok márkaterméket integrál, amiket az iparosok és a szerviz technikusok naponta használnak – éspedig zökkenőmentesen. Ez a Sortimonak azt jelenti, hogy mi gépgyártóknak, fogyóanyaggyártóknak lehetőséget kínálunk, hogy átcsomagolt Sortimo BOXX-okat és koffereket használjanak az anyagaikhoz. (Erről egyébként a Sortimo már nem egyedül gondoskodik, hanem egy vegyesvállalatot alapított BS Systems néven, ami a Sortimo és a Bosch közös cége.)

Ezzel a stratégiával sikerült az L-BOXX-ot millió mértékben a piacra vinni, és ezzel magasszintű szerszámcsomagolási kompatibilitást értünk el alkalmazkodva a járműberendezésekhez és a mobil Sortimo rendszerekhez, mint a WorkMo. Mindenki, aki például a Bosch Professional Power Tools L-BOXX-ával rendelkezik, ismeri az előnyöket. A készülék az L-BOXX-ban gyorsan és biztonságosan rögzíthető és rendezhető a járműberendezésben, és mindig gyorsan kézzelfogható.

Teljes kompatibilitás – rendszer határokon túl

Ugyanakkor nem minden gyártó használja a BOXX-ainkat. Ez egy ok volt a Sortimonak, hogy saját rendszert alkosson, és kapcsolódást biztosítson a járműberendezésben idegen boxoknak – hogy a vevők mindennapjait könnyebbé tegye, és így a termelékenységet növelje.  A kihúzósíneken és adapterlapokon keresztül most már idegen kofferek és boxok is könnyedén integrálhatók a Sortimo járműberendezésekbe, biztonságosan csatlakoznak és helytakarékosan lehet őket a járműben szállítani.

Így a Hilti a kofferét (20-as méretben) a Sortimo kihúzósínéhez illesztette, ezzel kompatibilissé vált a Sortimo járműberendezésekhez és a WorkMo mobil munkaállomásokhoz. A koffer egyszerűen betolható a járműberendezésbe, és ugyanúgy, mint egy Sortimo BOXX, közvetlenül az állványrendszerben rögzíthető.

Előny: nem szükséges plusz rakományrögzítés, és a raktér átlátható és rendezett. Ha az idegen boxok és kofferek túl nagyok ahhoz, hogy az SR5 -be közvetlenül betolhatók legyenek, ezeket a koffer rögzítésen keresztül kevés kézmozdulattal fixálhatjuk, és így biztonságosan elhelyezhetjük őket a járműberendezésben.

Az L-BOXX mint az EcoSystem része

De az EcoSystem nem csak stratégia ahhoz, hogy más márkákat integráljunk. A Sortimo maga is figyel a termék fejlesztéskor arra, hogy minden mindennel illeszkedjen – vagyis egymással kompatibilis legyen.  Miért? Mert a vállalat a vevőknek egy nagy hatékonyságú mobil munkakörnyezetet szeretne kialakítani és fókuszba helyezni. Tökéletesen egymással összehangolt mobilitási megoldások járulhatnak hozzá a maximális termelékenységhez és a hatékonysághoz a mindennapi életben.
Konkrétan ez az L-BOXX-okkal kezdődik. Ezek nem csak rendszerek, amelyek a járműberendezésekben teljesítik a feladataikat, hanem szerszám és kisanyag szállítási, rendezési és tárolási segítséget is képviselnek a járművön kívül.

Hogyan tud egy BOXX ezeknek az igényeknek megfelelni?

  1. …ha…

…más L-BOXX-okkal összekapcsolódik és egymásba rakhatóvá válik. Így a műhelyben helytakarékosan használható mint tárolóeszköz, de az L-BOXX-ok könnyen mozgathatók is – L-BOXX görgők vagy szállítókocsik segítségével – a felhasználás helyére. Így időt és utat spórolunk meg, mert az autótól a felhasználás helyéig minden szükséges anyagot magunkkal tudunk vinni, amivel rengeteg időt és energiát spórolunk.

2. …ha….

…a különböző elosztási lehetőségekkel felosztjuk a belsejét. Minden elosztási lehetőség a Sortimo rácshoz orientálódik, és így az EcoSystem részévé válik, sőt pontosan az L-BOXX-okhoz lett kitalálva. 

  • betétboxok: kis fogyóanyagok, mint csavarok és dübelek szortírozott rendjéhez
  • elválasztólemezek: nagyobb fogyóanyagok vagy szerszámok elosztásához
  • mélyhúzott betétek: az akkus gépek méretre szabott védelméhez
  • mySortimo betétek: szerszámokhoz és mérőkészülékekhez, hogy ezekre rálássunk és óvjuk őket

… más mobil Sortimo rendszerekhez is illeszkednek, mint pl. a WorkMo- hoz. Egyszerűen be kell tolni és az L-BOXX a műhelyben vagy a felhasználási helyen máris rendelkezésre áll.

Aki az L-BOXX -ot vagy más Sortimo BOXX -ot használ, ismeri az előnyöket. De nem csak az L-BOXX a Sortimo EcoSystem része.

Inkluzív rakományrögzítés

További fontos elem a ProSafe teljesen integrált rendszer. Ez megkönnyíti a rakomány professzionális rögzítését a járműben, és az egyszerű kezelése révén hozzájárul ahhoz, hogy a sofőr ezt ténylegesen ki tudj használni, és ezáltal a rakomány védett szállítást élvez. 
Ily módon elkerülhető a dologi kár és a személyi sérülés is. A ProSafe-fel a Sortimo egyedülálló rakományrögzítési rendszerrel rendelkezik, amelyik mind a könnyű járművek eredeti rögzítési pontjaival, mind a Sortimo padlórögzítési pontjaival vagy falsínekkel kompatibilis.

A ProSafe igény szerint a Sortimo termékek különböző elemeibe integrálható:

Járműberendezés

  • kereszttartók, amelyek mind a rögzítőhevederekkel, mind a feszítőrudak révén történő rakományrögzítést lehetővé teszik 
  • ProSafe sínek az oldalprofilon
  • egyedi rögzítési pontok a különböző a járműberendezés különböző lehetséges pozícióiban 
  • rögzítősínek az oldalprofilokon pl. a gázpalackok számára

Padlók:

A SoboPro padló kompatibilis az összes ProSafe applikációval, és az integrált padlórögzítési pontoknak köszönhetően a ProSafe-nek sokoldalú lehetőséget kínál változatos rakomány egyszerű, rugalmas és gyors biztosításához. A SoboPro extrém stabil, karc- és ütésbiztos, és a legnagyobb követelményeknek is eleget tesz – ezzel egyidejűleg attraktív árral rendelkezik. 
A SoboPro a jármű kontúrjaival van összehangolva, így nem kell átfúrni a karosszériát. A feszítőrudak alkalmazásához a SoboPro feszítőrudakat javasoljuk, amelyben a rögzítési pontok elrendezése a feszítőrudakhoz optimalizált. A járatos SR5 konfigurációk közvetlenül a padlókra összecsavarozzák. A mySortimoban mindkét padló kiválasztható. 
A ProSafe rakományrögzítő rendszer ugyanúgy kompatibilis a járműgyártók már meglévő, raktérben lévő eredeti rögzítőpontjaihoz, és a rakomány biztosításához a ProSafe rögzítőhevederek 100 %-ig kihasználhatók – ez egyedülálló.

Rögzítősínek:

A rögzítősínek az oldalfalra vagy a válaszfalra szerelhetők. Ezek lehetővé teszik a rakományrögzítési változatok bővítését.

TopSystem tetőcsomagtartó:

A Sortimo TopSystem tetőcsomagtartó ProSafe változatként választható ki, így a rögzítőhevederek és más rakományrögzítő elemek itt is állandóan használhatók.

Az összekapcsolt szakmai kompetencián keresztül a piacvezető a vevőinek teljes egészében biztosítja a beszerzési és felhasználási lehetőségeket, amelyek jelentős termelés növekedéshez járulnak hozzá a mindennapokban, és a vevőknek egyértelmű többletértéket tesznek lehetővé a rendszerhatárokon túlmenően is. A Sortimo EcoSystem egy kiegészítő termékstratégiára alapoz, amely a Sortimo termékek és szolgáltatások kombinációja, és a kiválasztott partnereknek egy egységes rendszert biztosít, és az iparosoknak a napi munkánál egy optimális munkafolyamat révén jót tesz. 

További információk érdekében töltse ki kapcsolati űrlapunkat és kattintson ide!