Amikor minden mindenhez illeszkedik – a Sortimo EcoSystem és előnyei a mindennapok során

Mindig a Sortimo EcoSystem-ről beszélünk. De mi rejlik pontosan e mögött?

A gondolat a következő: a rendszer minden eleme csatlakozik egymáshoz, passzol egymásba és kompatibilis egymással – nem csak a Sortimo-n belül, hanem márkákon túlnyúlóan is. 

A Sortimo-nál vevőinknek egy olyan rendszert biztosítunk, amelyik nem csak a Sortimo termékeket építi be a rendszerbe, hanem számos márkaterméket integrál zökkenőmentesen, amiket az építőiparban dolgozó szakemberek és szerviztechnikusok nap mint nap használnak. Ez azt jelenti, hogy az (elektromos) kéziszerszám gyártóknak (Bosch, Hilti, FEIN, Gedore), illetve fogyóanyaggyártóknak (fischer, Wago) lehetőséget kínálunk, hogy átcsomagolt Sortimo BOXX-okat és koffereket használjanak áruik biztonságos elhelyezésére. Ezzel a lehetőséggel világszerte már több mint 200 partner élt és használja a mindennapok során méltán híres L-BOXX rendszerünket.

Ezzel a stratégiával sikerült elérni, hogy az L-BOXX rendszerünket több millióan használják világszerte és ezzel magasszintű szerszámcsomagolási kompatibilitást értünk el alkalmazkodva a járműberendezésekhez és a mobil Sortimo rendszerekhez, mint a WorkMo. Mindenki, aki például a Bosch Professional Power Tools L-BOXX-ával rendelkezik, ismeri az előnyöket. A készülékek az L-BOXX-ban gyorsan és biztonságosan rögzíthető, majd a szerszámtáska elhelyezhető a Sortimo polcrendszerben. Így az autó rakterén belül egy átlátható, biztonságos rendszert kapunk és biztosak lehetünk abban, hogy szerszámaink, eszközeink nem sérülnek menet közben.

Teljes kompatibilitás – Rendszer határokon túl

Ugyanakkor nem minden gyártó használja a Sortimo BOXX-okat. Ez egy ok volt a Sortimo-nak, hogy olyan rendszert alkosson meg, ami lehetőséget ad arra, hogy azok a kofferek is passzoljanak a rendszerbe, amiket nem a Sortimo gyárt. A célunk az volt, hogy minden szakembernek és szerviztechnikusnak átláthatóbbá tegyük a rakteret, ami azt eredményezi, hogy rövidebbé válik a kofferek pakolásával eltöltött idő. A kihúzósíneken és adapterlapokon keresztül most már idegen kofferek és tárolórekeszek is könnyedén integrálhatók a Sortimo polcrendszerekbe, biztonságosan csatlakoznak és helytakarékosan lehet őket a járműben szállítani.

Így a Hilti a kofferét (20-as méretben) a Sortimo kihúzósínéhez illesztette, ezzel kompatibilissé vált a Sortimo járműberendezésekhez és a WorkMo mobil szerszámos kocsihoz. A koffer tökéletesen passzol az állványrendszer polcaihoz, és ugyanúgy, mint egy Sortimo BOXX, közvetlenül a polc sínekbe csúszik be és ezáltal rögzül.

Előny: nem szükséges plusz rakományrögzítés, és a raktér azonnal átlátható és rendezett. Ha az idegen kofferek túl nagyok ahhoz, hogy az SR5, Globelyst4 vagy FR5 polcain közvetlenül elhelyezhetők legyenek, akkor a koffer rögzítőbilincs segítségével egy kézmozdulattal fixálhatjuk, és így biztonságosan elhelyezhetjük őket a járműberendezésben.

Az L-BOXX mint az EcoSystem része

De az EcoSystem nem csak stratégia ahhoz, hogy más márkákat integráljunk. A Sortimo maga is figyel a termék fejlesztéskor arra, hogy minden mindennel illeszkedjen, vagyis egymással kompatibilis legyen.  Miért? Mert a vállalat a vevőknek egy nagy hatékonyságú mobil munkakörnyezetet szeretne kialakítani és fókuszba helyezni. Tökéletesen egymással összehangolt mobilitási megoldások járulhatnak hozzá a maximális termelékenységhez és a hatékonysághoz a mindennapi életben.
Konkrétan ez az L-BOXX-okkal kezdődik. Ezek a rendszerek biztosítják a felhasználók számára a teljeskörű és tökéletes mobilitást. Így partnereink amikor megérkeznek az adott ügyfelükhöz, majd a furgontól még meg kell tenniük néhány lépést, akkor tökéletes alternatívát jelentenek az L-BOXX-ok. Ezáltal a szerszám és fogyóeszköz szállítása megoldott a gépjármű és a munkavégzés helye között, miközben a tárolás, átláthatóság tökéletes marad.

Hogyan tud egy BOXX ezeknek az igényeknek megfelelni?

  1. …ha…

…más L-BOXX-okkal összekapcsolódik és egymásra klikkelhetővé válik. Így a műhelyben helytakarékosan használható mint tárolóeszköz, de az L-BOXX-ok könnyen mozgathatók is – L-BOXX görgők vagy összecsukható molnárkocsik segítségével – a felhasználás helyére. Így felesleges utakat spórolunk meg, mert az autótól a felhasználás helyéig minden szükséges anyagot magunkkal tudunk vinni, ezzel rengeteg időt és energiát megtakarítva.

2. …ha….

…a különböző elosztási lehetőségekkel felosztjuk a belsejét. Minden elosztási lehetőség a Sortimo rácshoz orientálódik, és így az EcoSystem részévé válik, sőt pontosan az L-BOXX-okhoz lett kitalálva. 

  • betétboxok: kis fogyóanyagok, mint csavarok és dübelek szortírozására
  • elválasztólemezek: nagyobb fogyóanyagok vagy szerszámok elosztásához
  • mélyhúzott betétek: az akkus gépek méretre szabott védelméhez
  • mySortimo betétek: nagyértékű szerszámokhoz és mérőkészülékekhez, hogy ezekre rálássunk és óvjuk őket

… más mobil Sortimo rendszerekhez is illeszkednek, mint pl. a WorkMo-hoz. Egyszerűen be kell csúsztatni a síneken vagy a multifiókon keresztül és az L-BOXX a műhelyben vagy a felhasználási helyen azonnal rendelkezésünkre áll.

Aki az L-BOXX -ot vagy más Sortimo BOXX-ot használ, ismeri az előnyöket. De nem csak az L-BOXX a Sortimo EcoSystem része.

Inkluzív rakományrögzítés

További fontos elem a ProSafe teljesen integrált rögzítőrendszere. Ez megkönnyíti a rakomány professzionális rögzítését a járműben, és az egyszerű kezelése révén hozzájárul ahhoz, hogy a sofőr ezt ténylegesen ki tudja használni, ezáltal védve a rakományt az esetleges sérüléstől. 
Ily módon elkerülhető az anyagi kár és a személyi sérülés is. A ProSafe-fel a Sortimo egyedülálló rakományrögzítési rendszerrel rendelkezik, amelyik mind a kishaszongépjárművek eredeti rögzítési pontjaival, mind a Sortimo padlórögzítési pontjaival vagy rögzítősínekkel kompatibilis.

A ProSafe igény szerint a Sortimo termékek különböző elemeibe integrálható:

Járműberendezés

  • Kereszttartók, amelyek mind a rögzítőhevederekkel, mind a rögzítőrudak által történő rakományrögzítést lehetővé teszik 
  • ProSafe sínek az oldalprofilon
  • Egyedi rögzítési pontok a különböző az állványrendszer bármely pozíciójában 
  • Rögzítősínek az oldalprofilokon pl.: a gázpalackok számára

Padlók:

A SoboPro padló kompatibilis az összes ProSafe applikációval, és az integrált padlórögzítési pontoknak köszönhetően a ProSafe-nek sokoldalú lehetőséget kínál bármilyen méretű rakomány egyszerű, rugalmas és gyors biztosításához. A SoboPro padló extrém stabil, vízálló, továbbá karc- és csúszásmentes felső burkolattal rendelkezik, így a legszigorúbb követelményeknek is eleget tesz – ezzel egyidejűleg attraktív árral és tömeggel rendelkezik. 
A SoboPro a jármű kontúrjaival van összehangolva, így nem kell átfúrni a karosszériát a rögzítéséhez. A terjedelmes, nagyobb vagy nehezebb áruk, eszközök eögzítéséhez a teleszkópos ProSafe rögzítőrudakat javasoljuk. A SoboPro LSC típusával összehangolva függőlegesen vagy vízszintesen is rögzíteni tudunk. A személyes felmérés során bármely padló kiválasztható, de szaktanácsadónk is segít megtalálni a lehető legjobb megoldást.
A ProSafe rakományrögzítő rendszer ugyanúgy kompatibilis a járműgyártók már meglévő, raktérben elhelyezett eredeti rögzítőpontjaival, így a rakomány fixálásához a ProSafe rögzítőhevederek tökéletesen alkalmazhatók – ez teljesen egyedülálló a piacon.

Rögzítősínek:

A rögzítősínek az oldalfalra vagy a válaszfalra szerelhetők. Ezek lehetővé teszik a rakományrögzítési változatok bővítését.

TopSystem tetőcsomagtartó:

A Sortimo TopSystem tetőcsomagtartó ProSafe változatként választható ki, így a rögzítőhevederek és más rakományrögzítő elemek itt is könnyedén használhatók, ugyanis a kereszttartó rudakba vannak beépítve. Ezzel a tetőn való rögzítés gyerekjáték lesz és nem kell folyamatosan a spaniferek kötözgetésével bajlódni.

A teljesen összekapcsolt rendszerünk tehát lehetőséget ad arra, hogy Ügyfeleink a raktéren belül mindent azonnal átlássanak, a munkavégzés helyére szállítsák eszközeiket, majd igény szerint biztonságosan és gyorsan rögzítsék (legyen szó raktérről vagy tetőcsomagtartóról). Mindez egy rendszeren, a Sortimo EcoSystem-en belül valósul meg, így Ügyfeleinknek nem kell párhuzamosan több rendszert egymás mellett futtatniuk, alkalmazniuk, ami egyértelműen megdobná költségeiket. A számos Sortimo tartozék vagy kiegészítő pedig lehetővé teszi, hogy partnereinknek optimális munkafolyamatokat és egyszerű munkavégzést kínáljunk.

Érdekesnek találod cikkünket? Szeretsz rendszerben gondolkozni és úgy végezni a munkádat? Töltsd ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, hogy Te is hatékonyabban tudd végezni a munkádat.