A megbízható, praktikus, időtálló tárolódoboz. A négy különböző méretben rendelkezésre álló betétdoboz, illetve az elválasztólemezek tökéletesen illeszkednek a fémkofferbe az ágazatok igényeinek megfelelően.

Kofferek. A klasszikus Sortimo fémkoffer.


A négy különböző méretben rendelkezésre álló betétdobozok, illetve az elválasztólemezek tökéletesen illeszkednek a fémkofferbe az ágazatok igényeinek megfelelően.

1973-ban Herbert Dischingernek az az ötlete támadt, hogy olyan műanyag dobozokat gyártson, amelyek tökéletesen beleférnek a fémkofferbe, és azokat kiegészítő termékként értékesítse. Így az iparosok az olyan kis alkatrészeket, mint például a csavarok és anyák, tökéletesen szortírozhatták, és A pontból B pontba szállíthatták. Megszületett a Sortimo, és a fémkoffer óriási népszerűségnek örvendett – így ez a rendszer igazi forradalom volt. Még ma is nagyon kedvelik a Sortimo fémkofferét. A hosszú élettartam és a funkcionalitás területén a fémkofferek egyedülállók: számos különböző elrendezési lehetőség révén – mint a betétdobozok, elválasztólemezek vagy szivacsbetétek – a legkülönbözőbb kis alkatrészeket és szerszámokat tudja egyszerűen, biztonságosan és rendezetten tárolni és szállítani. 

A fémkofferek négy különböző méretben kaphatók. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a fémkofferek kompletten, ágazattól függően használhatók – és ágazatspecifikus előnyökkel rendelkeznek. Például a fémkofferek egy kézzel nyithatók, a fedél ütközője 120 fokig nyílik. Ezáltal megtalálták az ideális kapcsolatot a helyigény és az egyszerűség között a bepakolásnál és a kiszedésnél. Ezek és a további legjobb praktikus megoldások több évtizedes koffer továbbfejlesztés eredményei. 

A négy méretben kapható fémkoffer pár mozdulattal a Sortimo összes szállítási megoldásába integrálható. 

A nagy rendszerrel való kompatibilitás sok tekintetben nagy előny. Azáltal, hogy a Sortimo fémkoffer egész egyszerűen integrálható a járműberendezésbe, védve van a rázkódástól, az esetleges sérüléstől. Ez az utcai extrém körülmények között, illetve veszélyhelyzetben (pl.: baleset során) különösen fontos, ugyanis az elrepülő tárgyak, különösen a szerszámok óriási veszélyt okozhatnak. Legjobb esetben kizárólag az anyagok károsodnak, de ugyanilyen gyorsan kerülhetnek veszélybe a személyek, és ez drámai következményekkel járhat. A Sortimo szerszámkofferekkel, különösen a járműberendezéssel vagy a WorkMo modulokkal ezek a problémák elfelejthetők és egyidejűleg minden tökéletesen szortírozásra kerül.