Tapasztalja meg a ProClick fejlesztését a termék bevezetésig!  A Sortimo cégvezetője,  Reinhold Braun bepillantást nyújt a kulisszák mögé.

A Sortimo – a jármű berendezések specialistája – most a textiltáskák területén is tevékenykedik? Igen, a válasz egyszerű: mivel ezeket optimálisan illeszthetők az ECO-rendszerünkbe. És aki a Sortimot jól ismeri, tudja, hogy többet tudunk, mint „csak” járműberendezéseket gyártani. 😊  A Sortimo cégvezetőjét, Braun Urat kérdeztem a termék fejlesztés belső információiról, miért pont az új termékcsalád, a ProClick egészíti ki optimálisan a bevált EcoSystem -ünket, és sikert hoz a mobil munkanapokba.

Braun Úr, a jármű berendezések, BOXX-ok, kofferek és különböző szolgáltatások mellett a Sortimonak most textiltáskái és szerszámövei kerültek be a portfólióba. Hogyan jutottak arra a gondolatra, hogy a táska szegmensben fejlesszenek az építőipar számára, és kompetenciát építsenek fel a textil területén?

Mint full-szervizt biztosító cég, akinek igénye, hogy a vevőinek a munkanapját a lehető leghatékonyabbá és legtermelékenyebbé tegye, csak egy további logikus lépés számunkra, hogy a vevőinknek egy saját termékvonalat is kínáljunk speciálisan a mobil munkához. Az ún. soft raktári megoldások eredeti ötletéből kiindulva a projekt olyan mértékben konkretizálódott, hogy szerszám szállítási megoldásokat fejlesszünk. Ebből az ötletből keletkezett kompetens és a piacon neves partnerekkel együtt egy kompletten új termékvonal a mobil munkához.

Kezdetektől fogva biztos volt számunkra, hogy a termékek szeretnivalók és robosztusak kell legyenek, és így csak a nagy terhelést bíró textilszálakkal összeköttetésben működhetnek. Az alap kompetenciánk – a fémipar – nem volt téma. Ezért egy új személyzet házba hozása révén szakértelmet hoztunk be a textiliparból, hogy ideális szálat találjunk elfogadható beruházással.

Különböző tesztek után a döntés az 1000-es poliészterre esett, amelyik a legkeményebb építőipari körülmények között abszolút megbízható, strapabíró és hosszú élettartamú. Mivel mindig nagyértékű anyagkeverékben gondolkodtunk, ez egy nagyszerű kiegészítés fém és műanyag termékeinkhez.

Az új termékvonalra való igény viszont természetesen problémamentes integráció volt a Sortimo EcoSystem-be, vagyis ezek csatlakozó elemei kellett, hogy legyenek a meglévő termékekhez, mint a járműberendezéseinkhez vagy az L-BOXX családhoz, másrészt lehetőség a mobil munkához is. Ez volt végül az innovatív ProClick tartók világra jövetelének időpontja. 

Hogyan jött a „ProClick“ név?

A Click-nek betű szerint akusztikus háttere van, mert a termékvonal egyedi alkotóelemeinek az összeköttetése a második lényeges elemnek, a ProClick tartónak és a kampónak köszönhetően működik.

Ha egy ProClick szerszámtáskát beakasztunk a tartóba, a felhasználónak akusztikus jelzés a „Click”, egyértelműen felismerhető. A ProClick nagyszerűsége az egyszerűség, emellett a rendszer sokoldalúsága a felhasználónak végtelen lehetőségeket biztosít – csak egy „Click” -kel! A „Pro” bevakolja a bevált magas Sortimo minőséget, ami a professzionális munkához szükséges.

Milyen gyorsan értettünk egyet abban, hogy a termékvonalnak ProClick legyen a neve?

Őszintén szólva ez egy hosszabb folyamat volt, mert a nevet körültekintően kell kiválasztani. 😉
A belső brainstorming -ok és thinktank -ek – partnereinkkel együtt is – sok jó javaslatot nyomtattak a papírra. Végül a profi kis- és nagyipari felhasználóinkat kérdeztük meg, milyen név javaslatuk van. Az egyértelmű többség a ProClick mellett szavazott, és ezzel a termék név eldőlt.

A termékfejlesztés folyamán voltak bizonyos célcsoportok, amelyek fókuszba kerültek annak kapcsán, hogy ez a termékvonal különösen alkalmas számukra?

Legfeljebb az ismert sorozat révén „Hallod, ki kalapál ott” Tim Taylorral, aki magát barkácsoló királynak nevezte el, de a szerszámöv a nem iparosoknál is általánosan ismert. 😉  Pont az USA -ban alkalmazzák a szerszámöveket évtizedek óta, különösen a tetőfedők és ácsok. A szerszámöv innen nézve tehát nem újdonság.

A táskát egyszerűen be lehet klikkelni a felhúzott szerszámövre, és teljes kompatibilitást biztosít az EcoSystem -ünkkel – a rakományrögzítő ProSafe rendszerrel és az L-BOXX családdal – , viszont a ProClick rendszert egyedülállóvá teszi a piacon, és jónéhány iparágnak teszi nélkülözhetetlenné.

Mindegy, hogy vízszerelés vagy villanyszerelés, tetőfedő vagy ács, profi vagy hobbi iparos, – a ProClick olyan funkcionális és rugalmasan felhasználható, hogy minden iparos beleszeret első ránézésre.

Emellett a ProClick -et a BS Systems -szel alkotott vegyesvállalattal tovább fejlesztjük, így a választékunk jelentősen fog bővülni a jövőben. De magától értetődően folyamatosan a Sortimo EcoSystem-mel való teljes kompatibilitás jegyében.

Milyen előnyöket kínál a termékvonal a mindennapokban?

Itt elsősorban a közvélemény kutatásunkat tudom elővenni, amit a termékfejlesztés alatt végeztünk. A mozgási szabadság, biztonság, rendszeren túlnyúló kompatibilitás, rend és ergonómia oldaláról mértük az előnyöket.
Hogy hogyan alakultak az eredmények 2020-ban, az iparos szakemberek és szervizek a mozgási szabadságot tették az első helyre.

A megkérdezettek 72 %- a számára nagy jelentőségű, hogy a kezek a tevékenység alatt szabadok, a szükséges szerszámok viszont közvetlenül a test mellett közvetlenül ott vannak. A megkérdezettek nagy könnyebbségként értékelik, hogy nem kell már szerszámokat és fogyó anyagokat a nadrágzsebben gyűjteni.

A megkérdezettek 69 %-a a rendszeren túlnyúló kompatibilitást tartotta fontosnak. A ProClick szerszámtáskák praktikus módon mind a Sortimo járműberendezéseken, mind a BOXX-okon és C—BOXX-okon vagy szerszámtartókon felakaszthatók, így biztonságosan az alkalmazási helyre szállíthatók.

A mozgási szabadság és rendszer kompatibilitás előnyei mellett ugyanakkor a biztonság is fontos szerepet játszik. Mint a rakományrögzítés specialistája a biztonsági tényező már a termékfejlesztés alatt központi szerepet játszott a cégünknél. Az iparos a szakmai tevékenysége alatt arra kell, hogy hagyatkozzon, hogy a segédanyagai egy lehetőség szerint biztonságos munkát garantáljanak.

A ProClick szerszámtáskákba beépített rozsdamentes kampók a ProClick tartóba vagy a Sortimo járműberendezésben található ProSafe furatba beklikkelt állapotban biztonságos tartást tesznek lehetővé.

Ez különösen azoknak az iparosoknak fontos, akik a tevékenységük folyamán többnyire nagy magasságokban dolgoznak, pl. létrán, állványon, tetőn.

Miért használunk kampót összekötő elemként, és nem más megoldást, mint pl. mágnest?

A ProClick fejlesztésekor számos lehetőséget és megoldást megvizsgáltunk az összekötő elemekkel kapcsolatosan. Ezeket részben prototípusként teszteltük, kezdve a mágnesekkel, a különböző kampókig és felfogási lehetőségekig. A végén a meglévő ProSafe rendszerrel való kompatibilitás döntötte el a kérdést:

A kampókon keresztül a ProClick táskák az összes vertikális ProSafe sínbe beakaszthatók, ami a mobil munkát és a szerszámtáskák műhely és autó ill. az autó és az építkezés közötti szállítását tovább optimalizálják.
A ProClick szerszámtáskák az SR5-ös rendszer oldalprofilon és a Globalist4-es rendszer oszlopon biztonságosan szállíthatók.
Az építkezésre érve ezek gyorsan és egyszerűen – 1 kézzel – beakaszthatók a szerszámövbe.
Ez rendszer kompatibilitás rendkívüli módon optimalizálja és leegyszerűsíti a felhasználó munkájának vérkeringését.

A ProClick tartót gyakorta említette. Ez a ProClickhez ennyire fontos?

Természetesen, a ProClick tartó a mag a táska és az öv ill. a táska és a szerszámtartó közötti összekötő kapocsként – ezeken keresztül történik a termékek egymáshoz klikkelése.

Különösen praktikus és különleges az a tény, hogy az övemet – és itt nem játszik szerepet, hogy a ProClick szerszámövet viselem, vagy egy kereskedelmi forgalomból származó övet – nem kell levennem és a tartót először küzdelmesen befűznöm. A tartót egészen egyszerűen a rögzítőmechanizmuson keresztül az övvel összekapcsolom.

Itt mutatkozik meg a termékvonal egyedülállósága, mert ilyennel a piacon nem lehet találkozni. Az igényünk állandó, vagyis a vevőinknek a mindennapjait a Sortimo többletértéken keresztül leegyszerűsíteni. Itt már apróságok is nagy szerepet játszanak. Épp az építkezés hektikussága miatt nem szabad sok időt elpazarolni a segédanyagok kezelésével/használatával. A ProClick -kel a vevőinknek egy rendszert adunk a kezükbe, ami a mindennapjaikat egyszerűbbé teszi.

Tervezik a termékvonal bővítését, vagy van már közeli jövőkép?

Igen, sok ötletünk van arra, hogy bővítsünk, és konkrét termékek is, amelyek a portfóliót további hozzáadott értékkel növelik. Aki ismer engem, tudja, hogy szerfelett rosszul esik, de részleteket most még nem árulok el. Mindenesetre izgalommal várhatja mindenki a program bővítést.

Van esetleg az olvasóinknak közvetlenül néhány tippje és trükkje, amely a ProClick használatával még hatékonyabbá és termelékenyebbé teszi a vevők mindennapjait?

Magától értetődően tudok ilyenek mondani. 😉 A ProClick jónéhány lehetőséget kínál.

Javasolnám például, hogy a szerszámtáskát standard módon szereljék fel. Ily módon a szükséges táskákat – felhasználási céltól függően – kiválaszthatják.

Leveszünk egy táskát és ráklikkelünk egy következőre. Együtt használt ill. egymáshoz tartozó szerszámokat és munkaeszközöket érdemes egymás mellett tartani, mert ezzel értékes időt takarítok meg, mert nem kell átrámolnom, hanem csak át kell klikkelnem.

Ennek az előnynek a kérdőívben megkérdezettek is nagy jelentőséget tulajdonítottak: 69 % jelezte, hogy ez fontos számunkra, 25 % kifejezetten szükségesnek tartotta.
A ProClick alkalmazásával a jövőben még a csavarhúzókat is meg lehet találni, amelyek eddig gyakran a nadrágzsebben kötöttek ki, mostantól viszont rögzített helyük lehet a szerszámtáskában.

A ProClick L méretű szerszámtáskák elől pluszban még rendelkeznek egy kis táskával, amely illeszkedik a betétbox formájához. A fogyó anyagok, mint anyák vagy csavarok így nem kell, hogy véletlenszerűen a szerszámtáskában feküdjenek.

Az 1 x 2 -es méretű betétboxot (vagy 2 db 1 x 1 -es insetboxot) a szükséges fogyóanyagokkal töltsük meg, így már ez is egyértelműen rendszerezésre kerül, és a szerszámtáskában azonnal kéznél van.

Köszönjük, Braun Úr!

Kapcsolatfelvétel