Járműberendezés profiknak. A haszongépjárművek rendkívül sokoldalúak. Akár dobozos, akár platós karosszériával ellátott kisteherautóval rendelkezünk, felhasználásuk változatossága szinte határtalan. Bármilyen célból kell is autónkat szervizjárművé alakítani, a legfontosabb az egyedi, hatékony és megbízható állványrendszer. Amennyiben a Sortimo professzionális járműberendezést választjuk, nyugodtan a mesterségünkre koncentrálhatunk, miközben a márka szakemberei gondoskodnak az átalakításról.

Mi alapján válasszunk kisteherautónkba állványrendszert?

Az intelligens járműberendezések nem csak biztonságot, hatékony munkavégzést, hanem az átláthatóságot is garantálják. Sokunk számára a kisteherautónk a munkaeszközünk, amelyet hosszú távon szeretnénk használni. Ezért mielőtt állványrendszert vásárolunk járművünkbe, érdemes a következő részletekre odafigyelnünk. Miért? Mert, ha nem ismerjük a részleteket, és azt sem tudjuk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hosszú távon nap mint nap szembesülni fogunk a járműbe épített felszerelések tervezése és rendelése során elkövetett hibákkal.

A járműbe szerelhető intelligens állványrendszerek előnyei

Gondoljunk csak bele, ha minden szerszám, alkatrész és gép könnyen elérhető, és megfelelően és biztonságosan van rakterünkben elhelyezve, hatékonyabban tudunk dolgozni. Ezen túlmenően egy jól átgondolt állványrendszerrel eredményesen kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret, és a megengedett össztömeg túllépése nélkül a maximális terhelhetőséget hozhatjuk ki haszongépjárművünkből. Ezen túlmenően egy tisztán tartott és professzionálisan berendezett jármű partnereink számára szakavatott benyomást kelt, amely a hosszú távú együttműködést támogatja. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a biztonság mellett sem. Az okosan berendezett, jó rakományrögzítéssel rendelkező jármű megakadályozza a lassítás, a vészfékezés esetén a szerszámok és munkaeszközök elmozdulását, ami esetlegesen a sofőr vagy az utasok sérüléséhez is vezethet.

Kedvező súllyal rendelkező járműberendezést válasszunk!

Ne feledjük, az állványrendszer tömege nagyon fontos szempont, mikor kisteherautónkba berendezést választunk. Két szempontból is meghatározó ez a kérdés. Az első, hogy az állványrendszer beépítésével csökken a jármű hasznos terhelhetősége, így egy rendkívül nehéz, fából vagy acélból készült rendszer nehéz súlyából adódóan nem fogja lehetővé tenni, hogy szerszámokat is tárolhassunk a raktérben. A másik fontos szempont, hogy amennyiben egy könnyű állványrendszert építünk be, adott szerszám mennyiség mellett kevésbé nő a kisteherautó üzemanyag fogyasztása.

Az ADAC, az Allgemeiner Deutscher Automobil Club az egyik legjelentősebb európai szakmai fórum, ami az autózással, közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket illeti. A hivatalos mérésük szerint 100 kg plusz súly 0,4-0,5 literes plusz fogyasztást jelent 100 kilométerenként. Márpedig egy acélból vagy fából készült állványrendszer bizonyos súlytöbbletet jelent. Amennyiben a Sortimo SR5-ös állványendszerét választjuk, amely a világ legkönnyebb járműberendezése, akkor az 1,2 köbméteres raktérrel rendelkező kisteherautók esetén körülbelül 40-50 kg-os súlyt tudunk megtakarítani. Ez egy közepes méretű kisteherautónál (kb. 3,5 köbméteres raktértől) akár 90-100 kg is lehet. Ennél nagyobb kisteherautók esetén pedig ez az érték elérheti a 150-200 kg-ot is. Ezekután már könnyű kiszámolnunk, hogy a jelenlegi magas üzemanyagköltségek mellett, komoly megtakarításokat érhetünk el a Sortimo járműberendezésekkel.

Személyre szabhatjuk állványrendszerünk!

A professzionális jármű polcrendszerek, mint a Sortimo Globelyst4 vagy SR5 kifejezetten úgy lettek megtervezve, kialakítva, hogy kizárólag az előre meghatározott helyre tudjuk elhelyezni az adott szerszámokat, alkatrészeket. Mivel többször előfordul, hogy egy adott járművet többen is használnak, ezért a Sortimo rendszere lehetővé teszi, hogy speciális címkézéssel könnyen rendet tartsunk a raktérben akkor is, ha nem egyedül használjuk az autót. Emellett a címkézés megkönnyíti az újként felvett szervíztechnikus kollégák beilleszkedését, hatékonyabb munkavégzését.

Miért olyan fontos, hogy a járműberendezés könnyen variálható legyen?

Szintén nagyon lényeges szempont egy állványrendszer választásánál a rugalmasság. Rohanó világunkban, napról napra változik minden. Ezért azok a cégek, vállalatok lesznek sikeresek, akik ehhez a változó világhoz könnyen tudnak alkalmazkodni. Emiatt mindenképp olyan állványrendszert érdemes választanunk, amely moduláris rendszerrel rendelkezik, tehát flexibilis. A Sortimo SR5, a Globelyst4 vagy a FR5 kisteherautóba építhető állványrendszer biztosítja számunkra azt a rugalmasságot, ami garantálja, azt, hogy a rakteret pillanatok alatt átalakíhatjuk. Mit jelent ez pontosan? Beépítést követően is változtathatjuk a polcmagasságot, sőt, mélységben is tudjuk állítani a polcokat, fiókokat. De utólag is beszerelhetünk plusz polcot, tárolórekeszt, fiókot. Emellett a Sortimo állványrendszernek van még egy nagy előnye, hiszen egy esetleges autócsere során könnyen átszerelhető a régi kisteherautóból az újba a meglévő rendszer.

Állványrendszerünk kiválasztásánál ügyeljünk a biztonságra!

A professzionális járműberendezés nemcsak rendet és időmegtakarítást biztosít számunkra, hanem egy esetleges baleset vagy vészfékezés Emellett az állványok a repülőgépiparban is használatos speciális alumíniumötvözetből készülnek, így extrém rugalmasak és strapabírók. A Sortimo jármű polcrendszert továbbá a SoboPro, SoboGrip vagy SoboFlex szerelőpadlókhoz rögzítjük. A megfelelő rögzítés abszolút biztonságot garantál a jármű használójának. A Sortimo szerelőpadlói emellett integrált rögzítési pontokkal is rendelkeznek, amelyek a szállított áruk gyors és egyszerű rakomány rögzítését teszik lehetővé.

A Sortimo állványrendszere 1994 óta folyamatos töréstesztekkel garantálja a járműberendezések és ezáltal a mi biztonságunkat. A világon egyedüliként csak a Sortimo rendszere képes a törésteszteket maximális teherrel teljesíteni.

A Sortimo járműberendezések értéknövelő hatása

Azt már sokunk megtapasztaltuk, hogy mikor használtautónkat értékesítjük, a benne, rajta szereplő extrákat a piac nem árazza be megfelelően. A kisteherautó használtautó piacán viszont pont ennek az ellenkezője tapasztalható, amennyiben Sortimo állványrendszer található benne. Ezeket a rendszereket kifejezetten keresik a piacon és ezáltal értéknövelő hatása van. Ne feledjük, hogy a Sortimo állványrendszert nem a jármű alvázához rögzítjük, így az autónk maradványértéke is magasabb lesz.

További tartalmakért kövess minket a Facebook-on is.